Handläggare/analytiker till Underrättelsegruppen i Södermanland

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län, Stockholms län

Utlyst

15 maj 2020

Ansök senast

29 maj 2020

Referensnummer

A245.316/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisregion Öst består av Polisområde Jönköping, Polisområde Södermanland och Polisområde Östergötland, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelsesektion och ett regionkansli.

Underrättelsetjänstens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten, såväl lokalt, regionalt som nationellt. Sektionens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning.

Arbetsbeskrivning

Du arbetar ofta som en av flera i ett ärende eller i ett team men kan också få driva helt självständiga arbeten på egen hand med ett ansvar för alla delmomenten i underrättelseprocessen. I arbetet avgör du betydelsen av varje enskild information, drar slutsatser, bedömer samband mellan ett antal variabler och sammanfattar uppgifter till en logisk helhet. Tjänstgöring kan ske inom alla delar av underrättelseprocessen och det är viktigt att du har en teknisk kunskap och intresse då mycket av arbetet är vid datorn i många olika system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Göra analyser av brottsmönster, kriminella grupperingar och/eller specifika aktörer samt utifrån detta bygga egna operativa rapporter inom ditt ansvarsområde.
 • Inhämta, bearbeta och analysera nödvändig information
 • Ta fram och upprätthålla myndighetens lägesbilder, underlag för ledningsbeslut, eller operativa åtgärder
 • Presentera underlagen både skriftligen, muntligen och digitalt samt vara med och metodutveckla underrättelsearbetet
 • Genomföra fördjupade riskanalyser
 • Författa strategiska produkter inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Godkänd polisutbildning, akademisk utbildning som myndigheten bedömer relevant för uppgiften alternativt relevant erfarenhet från underrättelseverksamhet inom exempelvis militären, säkerhetspolisen mm.
 • Erfarenheter av att arbeta med Office-paketet, samt att du ska ha hög datamognad och vara intresserad av att ha datorn som ditt huvudsakliga arbetsverktyg.
 • Mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper engelska, både muntligen och skriftligen.
 • Körkort B

 Det är meriterande om du utöver ovan har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med stora mängder data, strukturerat data för att därefter analysera materialet. Alltså vana av att hantera, strukturera och bearbeta informationsmängder.
 • Goda kunskaper om analysprogram, databaser samt informationssystem, t.ex. Analyst’s Notebook.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete och/eller brottsutredning
 • Erfarenhet av statlig verksamhet
 • Erfarenhet av att ha arbetat brottsbekämpande, tex Försvarsmakten, Tullverket, Skatteverket.

Vi söker dig som vill vara en viktig del i att förebygga, förhindra och lösa brott. Uppnå resultat genom kommunikation och dialog samt utveckla nya färdigheter i din yrkesroll.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person är du analytisk, serviceminded, noggrann, flexibel och engagerad. Dessutom är du mål- och resultatinriktad och har förmåga att arbeta självständigt samt hantera toppar av intensivt arbete. Du trivs med att arbeta i olika gruppkonstellationer och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter. Detta ställer krav på din kommunikativa förmåga, då du samarbetar med både interna och externa kontakter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jens Pedersen – 010-567 54 87, jens.pedersen@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Natalie Hansson, natalie.hansson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
ST sektion Södermanland Ellinor Gårdeke 072-532 65 00, SACO, Polisförbundet, SEKO Polisens representanter nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Eskilstuna
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast fredagen den 29/5 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A245.316/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A245.316/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm alternativt till berörd HR-konsult Natalie Hansson: natalie.hansson@polisen.se.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen