Civila brottsutredare till gruppen brott i nära relation, Torsby

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv, varje dag. Region Bergslagen och polisområde Värmland söker en utredare till relations- och sexualbrottsutredningsverksamhet med placering i Torsby.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

03 juni 2020

Referensnummer

C38860/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen och polisområde Värmland söker en utredare till relations- och sexualbrottsutredningsverksamhet med placering i Torsby.

Vill du vara med och lösa fler relations- och sexualbrott så tveka inte sök som utredare till polisområde Värmland nu. Offren i denna brottslighet är oftast de mest utsatta och därför är utredningsverksamheten av yttersta vikt för polisen i Sverige. Vi har en bra och engagerad verksamhet i hela polisområdet och behöver nu fler medarbetare som kan bidra med att bygga starka arbetsgrupper.

Polismyndigheten, region Bergslagen har ca 1900 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Polisområde Värmland består av lokalpolisområdena Arvika, Karlstad, Kristinehamn och Torsby samt en Utredningssektion och ett kansli.

Du kommer att arbeta som brottsutredare vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du, genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att jobba med vålds- och sexualbrott samt relationsbrott.

Du bedriver kvalificerade utredningar gällande våld i nära relation och sexualbrott avseende vuxna. Förundersökningen leds i de flesta fall av en åklagare. Detta betyder att du hämtar information, sammanställer material, håller förhör och föredrar ärenden för åklagaren som denne kan fatta rättssäkra beslut på.

Som utredare arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom åklagarkammaren, juridiska ombud, socialtjänsten och andra utredare både i den egna arbetsgruppen och mellan grupperna och sektionerna. Regional samverkan kan också förekomma.

Ärendetypen innebär ofta hög andel hantering av anhållna och häktade personer vilket kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Förhör i ärenden med sexual- och relationsbrottslighet.
 • Inhämta information hos andra myndigheter, företag etc.
 • Analysera och tolka utredningsmaterialet.
 • Sammanställa utredningsuppgifter inför redovisning till åklagare.

Som utredare av relations- och sexualbrott erbjuds du yrkeshandledning. Du kommer att erbjudas civilutredarutbildning om totalt 10v.

Kvalifikationer

Du som söker har:

 • Akademisk examen inom beteendevetenskap, Kriminologi eller från socionomprogrammet, alternativt annan akademisk examen som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten
 • Minst 1 års erfarenhet av att ha utfört utredande samtal med människor i utsatt situation och bedrivit utredningsarbete inom Socialtjänsten, Försäkringskassan, Migrationsverket eller liknande
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Erfarenhet av att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg och innehar god datavana
 • B-körkort

Det är meriterande om du, i prioriterad ordning, har:

 • Studerat juridisk översiktskurs och/eller har erfarenhet av arbete med att tolka, följa och förstå juridisk text
 • Erfarenhet av arbete med polisens brottsutredande process
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och/eller vårdinrättningar
 • Goda kunskaper i utomnordiska språk eller teckenspråk, utöver engelska som av arbetsgivaren bedöms som relevanta för tjänsten

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och sexualbrott och den särskilda utmaning som detta innebär. Du ska ha en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehåll allvarliga och kränkande brott begångna inom familjer och relationer. En betydande del i denna tjänst består av att sammanställa och analysera material och information varför du har en god förmåga att göra detta och drivs av att arbeta på detta vis.

Vi söker dig som är:

 • Självgående och initiativtagande.
 • Analytisk.
 • Hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv.
 • Samarbetsinriktad lagspelare.
 • Flexibel med förmåga att växla tempo när det krävs.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Eva-Maria Nyström
Tf Gruppchef för gruppen brott i nära relation barn och vuxen
010 567 04 54


Ellen du Rietz
HR Konsult
010 567 37 06

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal - SACO, Telefon: 070-356 48 71. Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Torsby
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/säkerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3/6 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen