Region Bergslagen och polisområde Värmland söker civila brottsutredare med placering i Karlstad.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

15 maj 2020

Ansök senast

29 maj 2020

Referensnummer

C38433/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka trygghet och minska brottslighet i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vill du vara med och lösa fler mängdbrott så tveka inte - sök som utredare till polisområde Värmland!

Du kommer att arbeta som brottsutredare vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du, genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad.

Arbetsbeskrivning

Som utredare kommer du att hantera ärenden gällande allt från enklare brott av mängdbrottskaraktär till grova våldsbrott. Många ärenden hanterar du på egen hand men allt oftare krävs att flera utredare tar sig an ett ärende tillsammans. Särskilt gäller det gruppernas arbete med ärenden där misstänkta frihetsberövats eller ska frihetsberövas.

I rollen som utredare kommer du bland annat hålla förhör, både med målsägande, vittnen och misstänka. Arbetsuppgifterna består även av andra utredningsåtgärder, bland annat att skriva beslagsprotokoll och begäran av olika tekniska undersökningar. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Vi fördelar ärenden efter kunskapsnivå, fallenhet och utrymme samt intresse. Arbetstiden anpassas efter verksamheten, oftast dagtid men även kvällar och helger kan förekomma.
Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

- Har en akademisk examen inom exempelvis kriminologi,   samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

- Erfarenhet från utredningsarbete eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig inom offentlig förvaltning.

- B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även (i prioriterad ordning):

- Har civil brottsutredarutbildning

- Har högskolestudier inom kriminologi med inriktning utredning

- Har erfarenhet av polisens utredningsarbete

Personliga egenskaper

- Du är initiativtagande och kan sätta igång aktiviteter och uppnår resultat.

- Du är analytisk och arbetar bra med komplexa frågor du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

- Du har personlig mognad är trygg, stabil och har självinsikt. Du kan skilja på det personliga och professionella samt förhålla sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

- Du har en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

- Du är flexibel och har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Rebecka Bengtsson, 010 56 706 30

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Ellen du Rietz, 010 567 37 06

Patrick Husa, 010 567 34 44

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen samtliga nås via Polisens växel 114 14.

SACO: Kjell Frisdal, 070-356 48 71

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Karlstad

Arbetstid: veckoplanerad 5:2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Utredare, Värmland, Mängdbrott

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29/5 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen