Forensiker med inriktning mot funktionsanalys och aktiva enheter till NFC Linköping

På NFC arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige och hoppas att du vill bli en del av det. Vi söker en engagerad medarbetare med driv att gå på djupet inom extrahering av data o analys av återfunnen information med syfte att klara upp fler brott.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

05 maj 2020

Ansök senast

19 juni 2020

Referensnummer

C37303/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar. Undersökningar av aktiva enheter, även kallat Live Forensics, innebär att säkra och extrahera data från mobiltelefoner, datorer, fordon och andra typer av enheter som är igång. Analysdelen av arbetet innebär att tolka och presentera innebörden av den data som återfunnits. Du jobbar tillsammans med andra med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Omvärldsbevakning, kunskapsutveckling och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• aktivt driva arbetet inom ramen för ämnesrådet för aktiva enheter samt att företräda NFC
inom detta område
• analysera, dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare
• vid behov vittna i en pågående rättsprocess
• utbilda andra inom rättsväsendet inom ditt kunskapsområde
• medverka i NFCs processansvar inom it-forensik
• driva projekt inom sektionen, polismyndigheten och internationellt
• leda möten, workshops och seminarier

Du kommer till en kreativ miljö där du ges möjlighet till ett ständigt lärande och där du samarbetar med andra inom gruppen och NFC. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete gör skillnad och bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• högskoleutbildning inom företrädesvis datavetenskap, IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
• goda kunskaper inom minst ett operativsystem, såsom Android, iOS, Windows, macOS, Unix eller Linux
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi välkomnar både erfarna och nyutexaminerade att söka tjänsten.

Meriterande
Det är meriterande om du har:

• kunskaper om och/ eller erfarenhet av vanligt förekommande digitala enheter, som
t ex datorhårdvara eller fordonselektronik
• erfarenhet av IT-forensiskt arbete
• kunskaper inom funktionsanalys av data eller applikationer
• kunskaper inom olika typer av databaser, framförallt SQlite
• erfarenhet av projektledning, med certifiering enligt IPMA, Prince2, PMI eller dylikt
• erfarenhet av kvalitetsarbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad, har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är analytisk och kvalitetsmedveten. Du kan även utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar såväl självständigt som i grupp.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mikael Johansson
Rekryterande chef
010-562 84 24

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningen:
Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Datagruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 juni -2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C37303/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen