Förundersökningsledare till sektion Brott i nära relation, region Stockholm Polisområde Stockholm Syd.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 maj 2020

Ansök senast

26 maj 2020

Referensnummer

C38539/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Förutom de åtta lokalpolisområdena är området uppdelat i olika sektioner för Brott i nära relation (BIN), Grova brott/spaning, Underrättelse, Operativt stöd, Jour/samordning samt Jour/utredning.

Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag. I polisområdet finns avancerade nätverk etablerade och vissa områden är hårt brottsbelastade samt socialt utsatta, medan andra är mindre belastade.

BIN-sektionen vid Polisområde Stockholm Syd, Region Stockholm, har ca 90 anställda och består av 9 grupper totalt. Sektionen utreder brott i nära relation och barnärenden.

Vi söker nu dig som vill arbeta som FU-ledare för Brott i nära relation (BIN) med placering i Västberga. 

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare på BIN-sektionen kommer du bl.a. att arbeta i sektionens inkorg och verka för att ärenden får en korrekt hantering och prioritering initialt. Du kommer att arbeta med fördelning och samordning av ärenden utifrån gällande brottskatalog och gällande samordningsprinciper både lokalt i polisområdet men även externt till andra polisområden i regionen samt till andra regioner. Som förundersökningsledare/samordnare ansvarar du för förundersökningsledning och initiala åtgärder i de ärenden som hanteras på sektionen. Brott i nära relation i Västberga hanterar främst brott mot vuxna men även brott mot barn.

I tjänsten ingår samordning, förundersökningsledning och beslutsfattande samt tillhörande administration samt ett nära samarbete med övriga medarbetare på sektionen. Du kommer även att samverka med ett antal andra aktörer i rättskedjan såsom åklagare och andra samordningsenheter inom Polismyndigheten.

Kvalifikationer

 • Polisexamen eller högskoleexamen inom juridik eller annan bakgrund som bedöms likvärdig. 
 • Polismyndighetens Nationella Förundersökningsutbildning (NFU) alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar.
 • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift. 
 • Minst ett års erfarenhet av utredningsarbete alternativt erfarenhet av beslutsfattande som FU-ledare i yttre tjänst inom polisen.
 • Ha goda kunskaper och kännedom om förundersökningsledning. 
 • Ha arbetat med förundersökningsledning
 • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift. 

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Tidigare erfarenhet av utredningar rörande brott i nära relation inom polisen.
 • Erfarenhet av utredningar rörande brott mot barn.

Personliga egenskaper

 • Prestigelös och flexibel eftersom vi i Västberga har en stark teamanda där vi hjälper till där det behövs och du som har förundersökningsrollen kommer att hantera olika typer av ärenden och arbetsuppgifter
 • Har en social förmåga i balans med professionellt och pedagogiskt förfarande i kontakter med flera kontaktytor t ex målsägande/målsägandebiträde, åklagare och socialtjänst
 • Förmåga att tempoväxla och hantera många bollar samtidigt

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Leo Hoffmann, stf. Sektionschef, Tfn  076-770 08 90

Michael Johansson, sektionschef, Tfn 073-377 29 74

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Ingrid Lindtorp, Tfn 0727 129920

 

Fackliga företrädare

Ulf Ask Polisförbundet Tfn 0739404270.
SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Tfn 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Arbetsort: Västberga

Arbetstid:. Veckoplanering med flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Förundersökningsledare, Brott i nära relation, Polisområde Stockholm Syd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 maj 2020.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller ta kontakt med HR-konsult Ingrid Lindtorp tfn 0727 129920

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen