Förundersökningsledare vid Grova Brott i PO City

Vi söker nu en förundersökningsledare till vårt team. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få nya erfarenheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Utlyst

13 maj 2020

Ansök senast

27 maj 2020

Referensnummer

C38623/2020

Arbetsplatsbeskrivning

I Stockholms innerstad och på Lidingö bor 394 000 invånare. Polisområdet Stockholm city består av stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Gamla Stan, Södermalm, Hammarby sjöstad, Essingeöarna samt Lidingö Stad.

Polisområde City ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Vi har skapat en organisation för att klara både volym och mångfald av ärenden. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid Grova brott arbetar du bland annat med polisområdets och regionens grövsta brott. Vi handlägger även polisområdets dödsfall och försvunna personer. När det gäller hemliga tvångsmedel har vi ett nära samarbete med spaningssektionen.

Sektionen består av sex utredningsgrupper samt en sjunde grupp som hanterar försvunna personer och dödsfall. Samtliga utredningsgrupper arbetar med alla de brottkategorier som sektionen har enligt ärendefördelningsplanen. Du får därför stor variation och möjlighet till kompetensutveckling.

Sektionen ansvarar för polisområdets PUG- (Polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott) organisation och i samband med Terror har vi särskilt utarbetad plan för hanteringen.

Vår sektion har egna uppdrag och mål men vi arbetar för Citys uppdrag i stort. Vi har ett att nära samarbete med LPO och övriga sektioner där vi stöttar varandra.
Var fjärde vecka har polisområdet KIC- beredskap (kriminalinsatschef i beredskap) som består av en FU-ledare och fyra utredare. Sektionen resurssätter stor del av den beredskapen.

Som förundersökningsledare

 • Ansvarar du för förundersökningsledning och initiala åtgärder samt leder och fördelar ärenden utifrån ärendefördelningsplanen.
 • I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.
 • Ansvarar du för att ärenden får en korrekt hantering och prioritering samt kvalitetssäkrar utredningen innan redovisning
 • Arbetsleder du, i samråd med gruppchef, utredningsgruppen inom utredningsprocessen
 • Medverkar du i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten

Kvalifikationer

 • Svensk polisexamen eller högskoleexamen inom juridik eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning (NFU) alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Erfarenhet av att verka som förundersökningsledare

Meriterande

 • Erfarenhet av omfattande utredningar
 • Erfarenhet av utredning inom PUG-konceptet
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet av hemliga tvångsmedel (HÖK/HAK)
 • Erfarenhet av spaningsärenden
    

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stor empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Du samarbetar bra med andra människor genom att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Therese Johansson, therese-k.johansson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Stina Yllequist, 073-0738755, stina.yllequist@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211                
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66

Övrig information

Placering
Placeringsort: Stockholm city
Omfattning: Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader.
Tillträde: Omgående
Arbetstid: Heltid, Flex
Tjänst: Inspektör/Handläggare

Övrig information
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen