Gruppchef vid regionalt it-brottscentrum, Vänersborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

12 maj 2020

Ansök senast

31 maj 2020

Referensnummer

C38495/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Är du en duktig ledare som drivs av att vara med och forma, utveckla och driva verksamhet som är i en kraftig expansionsfas? Har du teknisk förståelse och är framgångsrik när det gäller att bygga och bevara goda relationer och samarbeten? Då har vi ett spännande uppdrag att erbjuda!

Regionalt it-brottscentrum
Regionalt it-brottscentrum ingår som en del i den regionala utredningsenheten och har dels ett utredande uppdrag och dels ett it-forensiskt uppdrag. Verksamheten finns på fem orter i Region Väst. Utredningsuppdraget består av att utreda de internetrelaterade sexuella övergreppen mot barn och de komplexa cyberbrotten. Det innebär bland annat brott som grooming, barnpornografibrott, dataintrång och datasabotage. Det it-forensiska uppdraget innebär att vi undersöker beslagtagen datamedia, så som datorer och mobiltelefoner m.m.

Vi söker nu en gruppchef som vill leda en grupp bestående av ett 10-tal utredare och IT-forensiker.

Verksamhetsområdet är mycket teknik- och utvecklingsintensivt och är i en expansiv fas. Arbetet innebär att du i stor utsträckning samverkar såväl internt som externt och stödjer övrig verksamhet inom Polismyndigheten med att bidra till att utredningsarbetet blir effektivt och kvalitativt bra. Som gruppchef är det av stor vikt att du kan se helheten för att uppnå en samsyn. Verksamhets- och metodutveckling är en stor del av rollen då denna del av organisationen befinner sig i en expansiv fas.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef vid regionalt it-brottscentrum
ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

Som gruppchef vid regionalt it-brottscentrum
har du

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • polisexamen eller annan för funktionen relevant examen/utbildning
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • en god teknisk förståelse och förmåga att ta till sig olika tekniska lösningar som en del i arbetet
 • erfarenhet av brottsutredningar (meriterande)
 • erfarenhet av förundersökningsledning (meriterande)

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se fullständig kravprofil: gruppchef till it-brottscentrum, Vänersborg

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Birgitta Dellenhed. Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR konsult AnnaKarin Jungerfelt. Båda nås via Polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som inspektör/handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning för dig som inte redan är anställd inom Polismyndigheten
 • Placering vid regionalt it-brottscentrum i Vänersborg
 • Arbetstid är dagtid. Flextid tillämpas.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 maj 2020. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen