Handläggare med inriktning att bli kriminaltekniker, till Umeå och Sundsvall

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län, Västerbottens län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

05 juni 2020

Referensnummer

C38894/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker efter en brottsplatsundersökare till Umeå och Sundsvall. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor, poliser och civila, utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Som brottsplatsundersökare tillhör du den regionala utredningsenheten.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Enheten består bland annat av den forensiska sektionen. Den forensiska sektionen består idag av drygt 60 medarbetare. Sektionen består av fyra forensiska grupper med funktioner som ledning, kriminaltekniker och lokala brottsplatsundersökare.
Den forensiska verksamheten är till största delen förlagd till polisområdenas huvudorter d.v.s. Östersund, Sundsvall, Umeå och Luleå men finns även representerad i Skellefteå och Örnsköldsvik. Vi söker nu dig som är intresserad och motiverad av att söka dig till tjänsten som handläggare, med inriktning mot att bli kriminaltekniker, med placering vid någon av huvudorterna Umeå eller Sundsvall.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i funktionen som handläggare att tillsammans med kriminaltekniker och lokala brottsplatsundersökare arbeta med brottsplatsundersökningar, andra förekommande undersökningar och protokollering. Du ska delta i utvecklingen och förändringsarbetet vid den forensiska sektionen.

Du ska på sikt ingå i den forensiska beredskapen vilket innebär att du tillsammans med övriga i gruppen och i samverkan med övriga medarbetare i regionen täcker dygnets alla timmar. Du ska tillsammans med dina medarbetare arbeta mot Polismyndighetens, regionens och sektionens korta och långsiktiga mål.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Utbildning inom områden som anses relevanta för arbete med forensik och brottsplatsundersökning (ex. inom el, bygg, brand, fordonsmekanik, lantmäteri, ingenjör, arkeologi, sjukvård) eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom liknande områden som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
• Körkort med B-behörighet.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Tidigare erfarenhet av arbete inom rättsväsendet
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring
• Tidigare utredningserfarenhet
• Erfarenhet och utbildning av arbete i Officepaketet
• Erfarenhet eller kunskap inom bildredigering och fotografering
• Erfarenhet från arbetsliv eller utbildning av skriftlig dokumentation

Vi söker dig som har en analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad. Vidare kräver funktionen att du är uthållig och kan hantera obehagliga situationer och miljöer.
Då du samverkar med många parter i ditt arbete är det viktigt att du uppskattar att arbeta både i team och enskilt. Slutligen är du kommunikativ med förmåga att formulera dig såväl muntligt som i skrift.

Du ska vara beredd på att utföra brottsplatsarbete dygnets alla timmar, d.v.s. beredskapstjänstgöring

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Angelika Westergård, Gruppchef Umeå, 0730729326


Urban Hagström, Gruppchef, Sundsvall, 0733128077


Isabell Jakobsson, HR-konsult, isabell.jakobsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord. Samtliga nås via polisens växel 11414.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå eller Sundsvall
Antal: 2, en till Umeå och en till Sundsvall
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse (el annat).
Funktion: Handläggare, Utredningsenheten, Forensiska sektionen med inriktning att bli kriminaltekniker.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5/6 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen