Handläggare SUA

Polismyndigheten söker en handläggare till Verksamhetsskyddet i Region väst, med inriktning mot Säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA).

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

22 maj 2020

Ansök senast

05 juni 2020

Referensnummer

A265.219/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Handläggare till med placering i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsskydd Väst

Verksamhetsskyddet i Väst har bland annat det övergripande ansvaret för skydd av medarbetare, informationssäkerhet, SUA, fysiskt skydd samt säkerhetsprövningar i region Väst.

Verksamhetsskyddsarbetet vid regionerna leds av verksamhetsskyddschefen och tillhör organisatoriskt Regionkansliet. 

Kommande omorganisation

En översyn av Verksamhetsskyddets organisation och arbetssätt pågår. En ny avdelning kommer starta 1/9-2020. Den kommer att benämnas Säkerhetsavdelningen. Avdelningen blir nationell och kommer bland annat organiseras utifrån de sju regionerna. Syftet är en större enhetlighet, tydlighet och ökat förmåga.

Omorganisationen för med sig att vi i framtiden troligen kommer att arbeta på andra sätt än idag, dock är planen inte helt satt.

Vi söker nu en handläggare med inriktning mot säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA). Som tjänsten ser ut idag är arbetet huvudsakligen administrativt men vi tror att du som söker även kommer arbeta mer utåtriktat i framtiden. Vi tror därmed att du trivs med och är förberedd på förändringsledning, sociala kontakter och flexibilitet såväl som med fasta strukturer.

Som handläggare inom området SUA kommer i nuläget dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara;

 • Administrera SUA-ärenden
 • Handläggning av externa leverantörer till Polismyndigheten
 • Kontroll av företag och dess anställda enligt Säkerhetsskyddslagen
 • Säkerhetsanalyser inför upphandling av företag samt byggprojekt och förhyrning av lokaler
 • Upprätta säkerhetsskyddsavtal/verksamhetsskyddsavtal
 • Vara kontaktperson gentemot de företag som Polismyndigheten har avtal med
 • Registrera och avsluta registerkontroller till Säpo

Då Verksamhetsskyddets arbetsområden ofta överlappar varandra, kan andra arbetsuppgifter än ovan bli aktuella i din roll som handläggare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

Krav

 • Eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som vi bedömer relevant för funktionen
 • Ett stort intresse för säkerhetsfrågor
 • En god förståelse att läsa och tolka juridiska avtal
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper i Excel
 • God datorvana

Meriterande

 • Kunskap i förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagen och säkerhetsskyddslagen.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med SUA frågor                   
 • Erfarenhet av att arbeta i stat och/eller kommun
 • Erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet
 • Kunskap om byggnadsprojektsfrågor
 • Kunskaper i diarieföring
 • Erfarenhet av säkerhetsfrågor
 • Säkerhetsutbildning eller motsvarande 

Personliga egenskaper

Som person önskar vi att du har en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och förstår vikten av sekretess och vad det innebär för Polismyndighetens verksamhet.

Du tar egna initiativ, driver självständigt processer och har hög integritet. Du har även lätt för att samarbeta och har ett flexibelt förhållningssätt.

Vidare önskar vi att du är kommunikativ och har en pedagogisk förmåga, då du behöver kunna skapa förståelse för polisens Verksamhetsskydd på flera olika nivåer. Du har en hög social kompetens och trivs med kontakter i form av bland annat utbildningar eller arbetsplatsbesök.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Erling Staxäng, tf chef för Verksamhetsskyddet, region Väst, samt biträdande säkerhetsskyddschef, tfn: 010-565 30 31.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult Matilda Skantze.

Båda nås via polisen växel 114 14.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader såvida man inte redan idag är tillsvidareanställt inom myndigheten.

Arbetsort: Ernst Fontells plats, Göteborg

Arbetstid: Dagtid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post jobb.vast@polisen.se senast den 5 juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A265.219/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi ta kontakt med berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen