Handläggare/lyssnare till Ekobrottskansliet (Noa), Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

02 juni 2020

Referensnummer

119/20

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Myndigheten prioriterar att bekämpa ekonomisk brottslighet som är samhällsskadlig, hotar välfärdssystemen och förtroendet för demokratin samt snedvrider konkurrensen. Detta genom att bekämpa punktskattebrott, skattebrott som grundar sig på mervärdesskatt inom EU, penningtvättbrott samt ärenden som kan ha anknytning till terrorismfinansiering.

Nationella operativa avdelningen (Noa) – Ekobrottskansliet (EBK)
Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Vi är ca 1 750 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

En stark och utvecklad samverkan mellan Noa och Ekobrottsmyndigheten är nödvändig för en effektiv brottsbekämpning. Ekobrottsmyndigheten bedriver verksamhet över hela landet, på åtta verksamhetsorter. Chefen EBK ansvarar för bl.a. verksamheten vid de fem polisoperativa enheterna.

Arbetsbeskrivning

Som operatör på HTM-gruppen kommer du i huvudsak arbeta med inhämtning och bearbetning av hemliga tvångsmedel, främst från hemlig avlyssning och realtidsövervakning, men även andra förekommande tvångsmedel. Det ingår också minutoperativt stöd till den yttre, operativa verksamheten.

Arbetet är av kvalificerad art och många gånger inriktat mot grov brottslighet där hemliga tvångsmedel ingår naturligt som en del av det yttre operativa- och utredningsarbetet. Du kommer ha ett nära samarbete med andra myndigheter och i många fall engageras tolkar.

Hemliga tvångsmedel är en väl inarbetad del i utrednings- och underrättelseverksamheten. Metoden innebär ett stort intrång i den enskildes integritet och hantering av skyddsvärd information, varför det är av särskild vikt att dessa tvångsmedel hanteras på ett rättsenligt och rättssäkert sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel
  • God datavana och är bekväm med polisens interna IT-system
  • God förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du utöver ovan har:

  • Erfarenhet från spanings-, utrednings- eller underrättelsearbete
  • Erfarenhet av internetinhämtning
  • Erfarenhet av projektledning eller samordning

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på självständighet och analytisk förmåga där du kommer att ställas inför att kunna avgöra och sortera ut vilken information som ska delges. Arbetsbelastningen varierar och du behöver därför vara flexibel då arbete förekommer under kvällar och helger. Du har förmåga att samarbeta och känner dig bekväm i samverkan med andra yrkesgrupper och externa partners. Du vill delta och vara med i verksamhetsutvecklingen samt har hög integritet och är tillfreds med att verka utan att synas.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anna Schneider tfn 073 052 46 26.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Latifa Gharbi, tfn 010-56 40413.

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10,
Kristina Windalen, lokal företrädare tfn 010-56 298 21.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Anställning/funktion: Polisinspektör/handläggare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 2 juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 119/20 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 119/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen