Instruktör till Polishundsverksamheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 maj 2020

Ansök senast

28 maj 2020

Referensnummer

C38471/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Vid operativa enheten finns bl.a. Hundverksamhet, Rytteri, Insatsstyrka, Trafik/Sjöpolis, Tunnelbanepolis, PKC och Regionledningscentral.

Polishundverksamhetens utbildningsplats är placerad i Rosersberg norr om Stockholm där anskaffning, utbildning och kvalitetssäkring av regionens patrullhundar bedrivs. Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som instruktör vid Polismyndighetens hundverksamhet kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att planera, genomföra och följa upp olika utbildningsinsatser för polishundförare och polishundar. Du kommer vara delaktig i anskaffningsverksamhet och tester av hundar. Vidare kommer du tillsammans med andra instruktörer och besiktningsmän på utbildningsplatsen delta i kvalitetssäkring av väktarhundekipage, tester av blivande väktarhundar, samt besiktningar av omhändertagna/farliga hundar. Du kommer att medverka som instruktör vid regionala och nationella utbildningar som innebär resor i tjänsten. Att arbeta som instruktör vid hundverksamheten kräver en god fysisk förmåga och att du är öppen för och har en vilja att utvärdera och träna hundar på arbetsplatsen och förvara dem i eget hem.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som: 

 • har instruktörsvana samt erfarenhet av att leda, utveckla och utvärdera
  utbildning i hundverksamhet med inriktning mot tjänstehund.
 • minst 5 års erfarenhet av tjänstehundsdressyr
 • erfarenhet av skyddsdressyr
 • erfarenhet och förmåga att kunna verka som skyddsfigurant
 • körkort B 

MERITERANDE

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan nämnda även:

 • har tjänstehundserfarenhet eller liknande hundverksamhet som vi bedömer relevant.
 • har erfarenhet av brukshundsverksamhet
 • har instruktörsutbildning eller liknande i hundverksamhet
 • har genomförd instruktörsutbildning inom polisiär hundverksamhet eller annan jämförbar kompetens.
 • har erfarenhet av mentalitetsbedömningar av hundar

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på goda ledaregenskaper, att du är självgående samtidigt som du har god förmåga att samarbeta med andra. För att trivas och bli framgångsrik i rollen behöver du vara flexibel och prestigelös, trygg i dig själv och lita på din egen förmåga. Du har stor hundvana och en god fysik som krävs i denna roll. Vi ser det som en självklarhet att du har kunskap och vilja att dressera tjänstehundar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Matilda Kinghed, HR-konsult telefon 073-842 46 32
För frågor om tjänsten kontakta Mattias Jönson, Gruppchef telefon 070-297 94 30

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare Kontaktperson för ST, SACO- S, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Rosersberg
Arbetstid: veckoplanerad med möjlighet till flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Instruktör, Operativa enheten, Region Stockholm, Hundverksamhet 2

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen