Kommunpolis till LPO Östra Skaraborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

17 maj 2020

Ansök senast

01 juni 2020

Referensnummer

C38340/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kommunpolis till PO Skaraborg med stort mått av engagemang, driv och inte minst ett stort intresse för samverkansfrågor. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Skaraborg omfattar 15 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: östra Skaraborg och västra Skaraborg. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Verksamheten vid lokalpolisområdena leds av en lokalpolisområdeschef som inom sitt geografiska område svarar för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen, ingripande- och områdespolisverksamhet, receptionsverksamhet, godshantering, brottssamordning samt extern samverkan och medborgarlöften.

Nu söker Lokalpolisområde Östra Skaraborg Kommunpolis för kommunerna Hjo, Tibro och Karlsborg.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkra att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften och på så sätt skapa förutsättningar för den lokala polisen att arbeta närmare medborgarna.

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunerna Hjo, Tibro, Karlsborg och med övriga lokalsamhället. Du representerar polisen i denna samverkan och är en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten för allmänheten och våra samverkanspartners. Som kommunpolis är du delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och åtgärdsplaner och samordnar det arbete som ska utföras. Det förekommer även att du deltar operativt i olika uppdrag.

Som kommunpolis ingår du i lokalpolisområdets ledning med ansvar att utveckla verksamheten i sin helhet. I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i kommunerna. Då lokalpolisområdets verksamhet är komplex så krävs en flexibilitet och förmåga att ta ansvar inom andra verksamhetsgrenar än enbart den egna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• har polisexamen
• har erfarenhet av att tjänstgöra inom BF/IGV eller motsvarande med goda vitsord och är trygg i din polisiära kompetens
• har erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och dess resultat
• har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
• har förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer
• har förmåga att omsätta identifierade problem i den lokala lägesbilden till operativa aktiviteter
• aktivt vill arbeta för att skapa en attraktiv arbetsplats

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
• erfarenhet av samverkan med kommun och lokalsamhälle
• erfarenhet av att ha tjänstgjort i motsvarande roll
• erfarenhet av ledning av operativt polisarbete
• god lokalkännedom och kunskap om de lokala problembilderna i området

Då arbetet innebär många kontaktytor behöver du vara kommunikativ och ha förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder och brottslighet. Vidare krävs också ett genuint engagemang i dessa frågor och att du har en god förmåga att skapa delaktighet och motivation i kontakterna med dina samarbetspartners, såväl internt som externt. Din förmåga att kunna samverka och skapa förtroendefulla relationer är av yttersta vikt för att lyckas med uppdraget.

Vi söker dig som tar ansvar för och utvecklar den egna verksamheten i relation till helheten och har en väl utvecklad problemlösningsförmåga som du använder med gott omdöme. Som kommunpolis har du ett nära samarbete med LPO-chefen och förväntas ta egna initiativ, utifrån de målsättningar som ligger till grund för lokalpolisområdets verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jan Hellnevi, 010-56 577 74.


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Nathalie Ahlbin, 010-56 533 43.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växel, 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion som kommunpolis Arbetsort: Karlsborg alt. Skövde. 
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen