Kontrollant till sektionen för informatörsverksamhet vid UND, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

22 maj 2020

Ansök senast

08 juni 2020

Referensnummer

A258.273/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Underrättelseverksamheten ska bedrivas med operativt och taktiskt fokus samt ha en arbetsprocess som stödjer inhämtning, bearbetning och delgivning på lokalpolisområdesnivå, polisområdesnivå och regional nivå. Underrättelseenheten ansvarar även för att samordna och leda polisområdesgemensamma underrättelseledda insatser rörande gränslös organiserad brottslighet.

Sektionen för informatörsverksamhet tillhör underrättelseenheten i region Väst och består av tre grupper placerade i Storgöteborg, Halland/Älvsborg och Skaraborg/Fyrbodal.

Sektionen för informatörsverksamhet söker nu kontrollant med polisexamen till gruppen med placering i Skövde.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för informatörsverksamhet bedriver riktad informationsinhämtning på alla nivåer (LPO, PO och regionalt) inom de inriktningar som gäller för Polismyndigheten.

Som kontrollant vid informatörsverksamheten har du en arbetsledande ställning, utan att vara chef, där du planerar, styr, leder, kontrollerar och följer upp arbetet som bedrivs av hanterare vid underrättelseenheten. Du coachar, motiverar och stödjer hanterarna för att de skall nå sin fulla potential.

Som kontrollant vid informatörsverksamheten ska du tillsammans med övriga kontrollanter och din gruppchef:

 • Ansvara för att underrättelseverksamheten i gruppen bedrivs med ett operativt och strategisk fokus inom polismyndighetens inriktningar.
 • Verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda med fokus på helheten.
 • Arbeta aktivt med att ta tillvara medarbetarnas kunskaper och idéer och verka för ett medarbetardrivet förbättringsarbete.

Verksamheten är komplex och känslig, präglas av högt säkerhetstänkande samt hög rättssäkerhet och kräver därför särskild ledning och styrning. 

Närmare beskrivning av funktionen kontrollant och ytterligare information om verksamheten finns i Polismyndighetens riktlinjer för informatörsverksamheten (PM 2017:54).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  God förmåga att hantera IT-stöd.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Kunskap om polisens underrättelseprocess
 • Kunskap om informatörsverksamheten
 • Erfarenhet av att arbeta med utredningsverksamhet och/eller spaningsverksamhet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill vara en viktig del i att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet och i att lösa brott. Du ska vara en stabil och trygg person med ett högt säkerhetstänk och goda kommunikationsfärdigheter. 

Du ska vara noggrann, strukturerad och tydlig. Du har ett högt etiskt förhållningssätt och god självinsikt.  

Du har en förmåga att driva verksamheten ur ett helhetsperspektiv, en förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för medarbetarna att ta sig dit. Du arbetar aktivt med feedback för utveckling av medarbetarna i gruppen.

Mycket stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper vid urvalet till befattningen.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Håkan Pettersson, tf Sektionschef
Information om rekryteringsprocessen: Kajsa Hård, HR-konsult

Nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Väst, SEKO polisen, ST inom polisen och SACO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som inspektör. Funktionen kontrollant är tidsbegränsad med möjlighet till förlängning. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Arbetstid: Förtroendearbetstid kan komma att tillämpas enligt enskild överenskommelse
 • Tjänsteställe: Placering i Skövde
 • I ansökningsprocessen ingår lämplighetsprövning med urvalstester och intervju med psykolog

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före placering.

Hur du ansöker
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 8 juni 2020 via e-post till jobb.vast@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref A258.273/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information, ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2020!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen