Polisen i Dalarna söker civila utredare med placering Borlänge eller Ludvika

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu civila utredare till Lokalpolisområde Borlänge Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

11 maj 2020

Ansök senast

26 maj 2020

Referensnummer

C38530/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora. Lokalpolisområde Borlänge utgörs av Borlänge, Säter, Ludvika och Gagnefs kommuner med polisstationer i Borlänge och Ludvika.

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Brotten som utreds är huvudsakligen av mängdbrottskaraktär, det vill säga tillgrepps-, skadegörelse-, vålds-, trafik och narkotikabrott. Utredning av grova brott förekommer. Arbetet innebär många interna och externa kontakter med exempelvis åklagare, juridiska ombud, målsägande, misstänkta personer och vittnen. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Som civil utredare hos oss är du en viktig del av förundersökningsarbetet. Du arbetar efter direktiv under eget ansvar med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer inkommit material, håller förhör och föredrar ärenden för förundersökningsledare så att denne kan fatta rättssäkra beslut.

I Borlänge kommer det att tillsättas ungdomsutredare som fokuserar på utredningar av ungdomskaraktär. Som ungdomsutredare handlägger du ärenden där brotten företrädesvis begåtts av personer under 18 år.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • Akademisk examen som kriminolog, samhällsvetare, beteendevetare, jurist eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant
  • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Examen i utredningskriminologi
  • Arbetat med utredningar som arbetsgivaren finner relevanta
  • Erfarenhet eller utbildning i förhör och förhörsmetodik
  • Erfarenhet eller utbildning av att tolka samt tillämpa lagar och regler
  • Vana vid av att hantera känslig information

En förutsättning för att trivas med arbetsuppgifterna är att du är självgående och initiativtagande med ett strukturerat arbetssätt. Du har god analytisk förmåga och tar ansvar för dina utredningar. Du har god samarbetsförmåga, är lösning- och resultatfokuserad samt har förmåga att växla tempo när det krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anna Gyll, Gruppchef Borlänge tfn: 070-243 54 96

Pär Israelsson, Gruppchef Ludvika tfn: 076-811 59 20

Dennis Hebert, Gruppchef ungdomsgruppen tfn: 010-567 27 27

Åsa Lidbom, HR-Konsult tfn: 010-567 33 54

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal - SACO tfn: 070-356 48 71. Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel tfn: 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Borlänge eller Ludvika
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare, Region Bergslagen, Lpo Borlänge

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen