Polisen söker It-forensiker till Noa, Nationellt It-brottscentrum, Teknikgrupperna

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

28 maj 2020

Referensnummer

130/20

Arbetsplatsbeskrivning

Vid Noa:s utredningsenhet finns sektionen Nationellt it-brottscentrum (SC3) som idag består av 100 medarbetare. Sektionen har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Nationellt it-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Nationellt it-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

Teknikgrupp 1 och 2 ansvarar för tekniska undersökningar i sektionens egna utredningar samt biträder polisregionerna vid behov. Teknikgrupperna samarbetar med bl.a. Nationellt forensiskt centrum (NFC) i teknik- och metodutvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att inhämta, bearbeta, analysera och presentera digitala bevis i brottsutredningar med speciellt fokus på funktionsanalys (reverse engineering) av mjukvara som finns i mobiler.

 • Husrannsakan i It-miljö i förekommande fall
 • Medverka vid teknik- och metodutveckling
 • Samverka med myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • Representera NOA/Nationellt It-brottscentrum vid konferenser, utbildningar och samverkansforum

Kvalifikationer

 • har god kännedom i flera olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows , Unix och Linux
 • har mycket goda kunskaper i programmering som Python, C, C++, samt Java.
 • har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
 • har goda kunskaper inom det engelska språket både i tal och skrift
 • har vana av att utbilda och planera utbildningsinsatser inom området

Meriterande

 • har vana av att vittna i samband med rättegång eller biträda som sakkunnig vid förhör
 • Kunskaper i annat språk än svenska och engelska
 • erfarenhet av Reverse Engineering av mjukvara, främst till mobiltelefoner
 • erfarenhet av olika processarkitekturers uppbyggnad som x86, x86-64 och ARM
 • erfarenhet i lågnivåprogrammering som exempelvis assembly
 • erfarenhet av statisk och dynamisk kodanalys
 • erfarenhet av utveckling av applikationer till mobiltelefoner med iOS eller Android.
 • erfarenhet av säkerhet i olika system och applikationer
 • erfarenhet av arbete i polisiär organisation

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Gruppchef Tommy Nordström, tfn 010-56 385 81.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid tillämpas.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid Nationellt It-brottcentrum kan medföra tjänsteresor både inom- och utom landet, ibland med kort varsel.

För tjänsten krävs körkort för personbil.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 28 maj 2020 via e-post till jobb.noa@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. 130/20 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 130/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen