Projektledare till Beredningsenheten, Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 maj 2020

Ansök senast

25 maj 2020

Referensnummer

112/20

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Projektledare till Noa, Beredningsenheten, Operativt verksamhetsstöd – en spännande roll för dig som är kommunikativ, initiativrik och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Anställningen är tidsbegränsad på ca 1 år.

Noa – Beredningsenheten
Beredningsenheten vid Noa har följande huvuduppgifter:

 • Samordning och uppföljning av den myndighetsgemensamma satsningen mot
  organiserad brottslighet
 • Samordning och uppföljning av Polismyndighetens gemensamma operativa planering
 • Styrning och uppföljning av Polismyndigheten process för utredning och lagföring

Operativt verksamhetsstöd
Operativt verksamhetsstöd ansvarar för att driva och följa upp processen för utredning och lagföring. I uppdraget ingår att kravställa utveckling av metoder, kompetens och IT-stöd för den brottsutredande verksamheten samt för Polismyndighetens behov av IT-stöd (exempelvis Big data, AI, Machine Learning mm). Sektionen ansvarar vidare för informationsägarskap och personuppgiftsbehandlingen i IT-system och digitala lagringsytor för den brottsutredande verksamheten. Sektionen har även ansvaret för samordningen av utvecklingen av Polismyndighetens arbete i utsatta områden.

Arbetsbeskrivning

Genom projektet kommer du att bidra till att förstärka Polismyndighetens arbete för den strategiska verksamhetsplanens långsikta mål Framgångsrik brottsbekämpning och uppklaring samt dess delmål Färre medborgare utsätts för brott och fler brott klaras upp. Du kommer att:

 • skapa förutsättningar för att förbättra och öka förmåga för Polismyndighetens brottsutredande verksamhet att dagligen överblicka, leda och genomföra enskilda förundersökningar t.ex. avseende brott mot särskilt utsatta brottsoffer samt samlat mot t.ex. våldsbrottslighet relaterat till kriminella miljöer, fokuspersoner och brottsaktiva.
 • skapa förutsättningar för att höja förmågan genom att utveckla en modell för ledning av utredningsverksamhet samt en modell för kravställning av styrdokument, kompetens, metoder och IT-stöd.
 • bidra till att skapa bättre arbetsmiljö och för flera karriärvägar för polisanställda.

Modell för kravställning av styrdokument, kompetens, metoder och IT-stöd

Du ska ta fram en modell för metodisk och systematisk insamling av verksamhetsbehov samt omstätta behoven i kravställning för utveckling av nya eller befintliga styrdokument, kompetenser, metoder och IT-stöd.

Modell för ledning av utredningsverksamhet i linjeverksamheten

Du ska ta fram en modell för insamling av verksamhetsbehov. Dessa ska omsättas i kravställning för styrdokument, ledning, metoder och kompetens för ledning av utredningsverksamhet.

Projektet syftar till att ta fram modeller för verksamhetsförbättring.

Genom arbetsuppgifterna kommer du att arbeta med alla medarbetarna på sektionen. Du kommer vara delaktig i sektionens samtliga ansvarområden. Vi arbetar till stora delar tillsammans där de flesta av arbetsuppgifterna löses genom ett agilt arbetssätt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som uppfyller nedan krav: 

 • Polisexamen eller akademisk utbildning eller likande kunskaper förvärvat på ett sätt som arbetsgivaren finner relevant
 • Erfarenhet av att leda projekt eller uppdrag
 • Erfarenhet av att samordna och följa upp uppdrag med interna samarbetspartners
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av utvecklingsarbete
 • Erfarenhet från brottsutredande verksamhet 

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på god förmåga att kunna samordna, samverka och kommunicera. Dessutom krävs att man är initiativrik, noggrann och strukturerad. Arbetet kräver också förmåga att kunna arbeta självständigt och i grupp i stundtals högt tempo, med flera samverkans partners, komplexa uppgifter med omfattande informationsmängder och tydliga slutdatum.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Tommy Kangasvieri, tfn 070-841 40 08 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Susanne Franzén, tfn 073-096 37 95

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på ca 1 år
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Projektledare, Nationella Operativa Avdelningen, Beredningsenheten, Operativt verksamhetsstöd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 25 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 112/20 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. 112/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på: www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen