Polismyndigheten söker RLC-befäl till regionledningscentralen i Linköping

Vi söker nu RLC-befäl (arbetsledare utan personalansvar) till regionledningscentralen i region Öst, med placering i Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Östergötlands län, Södermanlands län

Utlyst

11 maj 2020

Ansök senast

25 maj 2020

Referensnummer

A238.420/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället? 

Vi söker nu RLC-befäl (arbetsledare utan personalansvar) till regionledningscentralen i region Öst, med placering i Linköping. 

Regionledningscentralen, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i regionen som omfattas av Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län. Regionen är indelad i 35 kommuner, och det bor över en miljon människor i Region Öst. 

Inom RLC region Öst bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop dygnet runt. Här leds och planeras också större händelser i regionen. 

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet, med cirka 31 000 medarbetare, uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

  • Godkänd polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Har bred polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet och erfarenhet av arbetsledning. 
  • Kunskap om MS Office-paketet
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du;

  • Har erfarenhet av utrednings- och lagföringsverksamhet och erfarenhet från insatsplanering och tjänstgöring i ledningsstab vid särskild händelse. 
  • Har operatörsutbildning enligt FAP 140-1, genomgått någon ledarskapsutbildning och har kunskap om operativ ledning. 
  • Har kunskap om utredning och lagföring och metoder enligt Polisens nationella utredningsdirektiv (PNU) samt kunskap om RLC:s IT-stöd (Storm MA/Cortex/Karta m.fl.). 
  • Har erfarenhet från att arbeta som RLC-befäl

 

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att skapa väl fungerande arbetslag som kan upprätthålla en hög tillgänglighet och ge medborgarna ett bra bemötande och god service. Du ska även ha förmåga att via RLC-operatörer leda och ge yttre resurser erforderligt stöd för att fullgöra tilldelade uppdrag. Det är av stor vikt att du självständigt kan fatta beslut inom ramen för operativ ledning och delegationsordning. Du ska även ha tillit och förtroende för människors förmåga och vilja att bidra.

Kontaktpersoner

Bo Gunnarsson, Gruppchef grupp 9, RLC Region Öst nås via 070-207 53 86

Fackliga företrädare

Polisförbundet; SACO, Seko Polisen, ST; – nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Periodplanering, arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar, såväl vardag som helg.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Linköping 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 maj 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.ost@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A238.420/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Lisa Sköld, lisa.skold@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till toppen