Polisen söker samordnare till sektionen för Underrättelsesamordning på Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

15 maj 2020

Ansök senast

05 juni 2020

Referensnummer

126/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens (Noa) uppgift är bland annat att bekämpa allvarlig och organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Förutom ett nationellt ansvar för den operativa verksamheten ansvarar Noa även för att riktlinjer och rutiner författas och utvecklas. Noa har även processansvar för polisens kärnprocesser som har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt. Avdelningen består av en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli, ekobrottskansliet samt sju utvecklingscentrum.

 

Underrättelseenheten vid Noa bedriver operativt och strategiskt underrättelsearbete samt har ett processansvar för all underrättelseverksamhet i Polismyndigheten. Enheten är även ansvarig för personuppgiftsbehandlingen inom underrättelsetjänsten. Vid enheten finns bland annat en samordningsgrupp som har till uppdrag att tillsammans med andra utarbeta riktlinjer, rutiner och handböcker till verksamheten. Vidare ingår att stödja processägaren genom projektledning och samordning av bland annat den utveckling som bedrivs regionalt. Gruppen ansvarar även för utveckling avseende bland annat kommunikation och kravställning av våra it-system.

 

Beskrivning av arbetsplatsen

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

 

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sverige största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättsäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

 • Arbeta med många olika frågor innefattande samordning och stöd inom sektionens verksamhetsområde.
 • Hantera remisser/delningar av ärenden och andra typer av förfrågningar inom verksamhetsområdet.
 • Du medverkar genom samordning och eget deltagande i arbetet kring framtagande av nya eller utveckling av befintliga systemstöd inom verksamhetsområdet samt i framtagande av nya eller justering av befintliga riktlinjer, metoder eller motsvarande dokument inom verksamhetsområdet.
 • Arbeta med uppgifter relaterade till verksamhetsutveckling, projektledning och strategiskt arbete inom enheten.

 

Kvalifikationer

För detta arbete krävs att du har:

 • Polisexamen, eller akademisk examen med inriktning mot juridik, statsvetenskap eller motsvarande adekvat utbildning.
 • Flera års erfarenhet av att arbete i en myndighet eller av yrkeserfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig.
 • Dokumenterat mycket goda kunskaper i svenska och engelska, framför allt skriftligen men även muntligen (exempelvis för framtagning av riktlinjer, större rapporter eller liknande).
 • Erfarenhet av att skriva rapporter och beslutsunderlag.

Meriterande

 • Erfarenhet av att samordna, koordinera och driva projekt
 • Myndighetssamverkan
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • God kunskap om personuppgiftsbehandling
 • God kunskap om underrättelseverksamhet
 • Stor vana av informationshantering
 • Arbete inom polisen, andra brottsbekämpande myndigheter eller regeringskansliet

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person är du strategisk, analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Dessutom är du mål- och resultatinriktad och du ska kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du ska ha förmågan att arbeta både självständigt och i grupper med olika konstellationer. Du är serviceinriktad då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt. Du har förmågan att ha fokus på helheten och ett övergripande perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Elisabeth Borg, tfn 010-563 85 61
HR-konsult: Agneta Hårte Jacobsson, tfn 072-45 44 364

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10
Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 2020-06-05. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr 126/20 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr, via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering


Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 33 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen