Samordnare till Underrättelsegruppen i Södermanland

Vill du arbeta med att förebygga, förhindra och lösa brott? Polismyndigheten består av drygt 32000 anställda och är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län, Stockholms län

Utlyst

22 maj 2020

Ansök senast

05 juni 2020

Referensnummer

A259.607/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Polisområde Jönköping, Polisområde Södermanland och Polisområde Östergötland, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelsesektion och ett regionkansli.

Underrättelsetjänstens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten, såväl lokalt, regionalt som nationellt. Sektionens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning.

Underrättelsetjänsten är placerad på regionsnivå direkt under regionpolischefen och leds av en regionchef. Sektionen består av för närvarande fem underrättelsegrupper, en placerad i resp. polisområde Södermanland, Östergötland och Jönköping, en grupp för informatörsverksamheten samt en grupp vid Regionala underrättelsecentret, RUC.  

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som underrättelsesamordnare i Strängnäs är en både bred och intressant roll, där du stöttar den utredande och den operativa verksamheten. Du fungerar som en länk mellan underrättelsetjänsten och ingripandeverksamheten samt utredningsverksamheten och verkar för att skapa god dialog inom och mellan dessa parter. Som underrättelsesamordnare i Strängnäs är du en av två underrättelsesamordnare inom lokalpolisområde Eskilstuna.

Utöver samordnarrollen så kommer tjänsten även innebära arbete med mindre analyser av brottsmönster och kriminella grupperingar i samhället. Exempelvis kan du komma att få genomföra riskanalyser och ta fram operativa samt strategiska rapporter inom olika ämnesbrottsområden. I arbetet avgör du betydelsen av varje enskild information, bedömer samband mellan ett antal variabler och sammanfattar uppgifter till en logisk helhet.

Rollen ställer krav på ett självständigt arbete samtidigt som en grundpelare för framgång är ett gediget kontaktnät. Du driver egna underrättelseprocesser men använder kontaktnätet både för att inhämta och delge information, därför är det viktigt att du har en känsla för service och god på att skapa relationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Godkänd polisutbildning eller akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, alternativt erfarenhet från underrättelseverksamhet inom exempelvis militären, säkerhetspolisen.
 • Erfarenhet av att arbeta i MS Office.
 • Mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
 • Erfarenhet av att analysera, hantera, strukturera och bearbeta informationsmängder.
 • Körkort B

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av underrättelsearbete och/eller brottsutredning
 • Erfarenhet av att skriva rapporter eller beslutsunderlag.
 • Erfarenhet från statlig verksamhet.
 • Bred erfarenhet av att arbeta med flertal databaser.
 • Erfarenhet av att ha arbetat brottsbekämpande, tex Försvarsmakten, Tullverket, Skatteverket.
 • Vana av föredragningar för exempelvis ledningsgrupp
 • Kunskap angående presentationsteknik

Som samordnare i Strängnäs ser vi gärna att du har ett genuint intresse av att arbeta operativ samt strategiskt. Med hjälp av din analytiska förmåga ansvarar du för att strukturera och hantera mängder data. Därtill kommer förmågan att kommunicera den information och data du tagit del utav, pedagogiskt och begripligt. Då tjänsten innefattar ett ledarskap på distans ser vi gärna att du tar eget ansvar och kan fatta självständiga beslut utifrån givna ramar.
Det är även viktigt att du har en hög social förmåga och har förmågan att skapa goda relationer samt lätt för att samarbeta, både internt och externt. Då rollen är bred och består av en variation av uppgifter ska du vara flexibel och ha förmågan att hantera parallella uppdrag och arbetstoppar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jens Pedersen – 010-567 54 87, jens.pedersen@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Natalie Hansson, natalie.hansson@polisen.se

Fackliga företrädare

ST sektion Södermanland Ellinor Gårdeke 072-532 65 00, SACO, Polisförbundet, SEKO Polisens representanter nås på polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Strängnäs
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast fredagen den 5 juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A259.607/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A259.607/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm alternativt till berörd HR-konsult Natalie Hansson: natalie.hansson@polisen.se.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen