Systemtekniker med inriktning telekommunikation till Nationella operativa avdelningen, Noa

Är du redo för en större uppgift? Noa söker Systemtekniker med telekominriktning till Utredningsenheten. Hos oss kommer du utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

07 maj 2020

Ansök senast

28 maj 2020

Referensnummer

114/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service.

Avdelningen har också särskilt ansvar för vissa unika funktioner inom polisen, till exempel finanspolisen, polisflyget, bombskyddet, nationellt it-brottscentrum, nationella telefonväxeln och utredning av kulturarvs- och krigsbrott. Här finns även ansvaret för det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Avdelningens cirka 1 750 medarbetare verkar på ett flertal orter i hela landet. Vi är uppdelade på 15 enheter: en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en nationell kontaktenhet, ett kansli, ekobrottskansliet och sju utvecklingscentrum.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten. 

Inom Utredningsenheten ansvarar Sektionen för Särskilda Insatser (SSI) för de gemensamma IT-system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Det vilar ett stort ansvar på gruppen att hålla systemen driftsatta och ansvara för utveckling och utbildning samt anpassning till andra system.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som har helhetsansvar för det IT-baserade inhämtningssystem som servar Sveriges brottsbekämpande myndigheter. Den primära arbetsuppgiften för denna tjänst är utveckling, test och drift av inhämtningssystemet med fokus på de telekomrelaterade gränssnitten. Det ingår även felsökning och felrapportering, operatörs-, leverantörs- och användarkontakter, dokumentation, m.m.

Systemet är komplext och arbetsuppgifterna kan variera kraftigt. En utmaning blir att med tiden förvärva en bred kunskap om systemets funktionalitet och samtidigt ha användarnas perspektiv med sig. 

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom IT eller telekom, eller motsvarande kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • God kunskap om flöden i mobila telekomnät.
  • Kunskap om datakominfrastruktur.
  • Svenskt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskaper om Windows server 2012 eller senare.
  • Kunskaper Linux, främst CentOS 7 eller senare.
  • Testerfarenhet.
  • Skriptprogrammering i t.ex. Bash, Python, Perl eller Powershell.
  • Databashantering.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt.

Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef
Mårten Nordlander, tfn 010-564 10 86.
Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:
Dana Däversjö 0730-86 97 80.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-49 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen.

Arbetstid: Flextid.

Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Funktion: Systemtekniker, Noa, Utredningsenheten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 28 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 114/20 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 114/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen