Teknisk samordnare inom Rakel

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk samordnare inom Rakel till it-avdelningen i Stockholm.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

19 maj 2020

Ansök senast

09 juni 2020

Referensnummer

A253.027/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 900 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 32 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Här är en roll för dig som tillsammans med din kompetens inom Rakel också kan bedriva ledning av olika uppdrag och förvaltningsaktiviteter. Som teknisk samordnare för Polismyndighetens Rakelprodukter arbetar du i ett positivt, engagerat och agilt team. Du kommer att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system där ditt ansvar kommer vara att:

  • Leda och delta i utveckling och underhåll av köpta system
  • Samordna och leda arbetet med kravinsamling
  • Leda och även bidra i olika arbetsgrupper
  • Dokumentera inom produktområdet Rakel

Som teknisk samordnare inom Rakel kommer du arbeta med att konfigurera och anpassa produkten inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du kommer även att bedriva omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Låter beskrivningen av arbetsplatsen- och arbetsuppgifterna spännande och utmanande?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av att samordna och leda
  • God förmåga att upprätta och underhålla dokumentation
  • Kännedom om Rakelprodukter
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Vana vid kravställande i samband med upphandling
  • Erfarenhet av Polismyndighetens Rakelprodukter

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en egen drivkraft och är orädd att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du kan samarbeta eftersom du kommer ha många kontaktytor både internt och externt och att du kan hantera tempoväxlingar då omprioriteringar är vanliga. Du ska vara prestigelös och ha god problemlösningsförmåga. Du bör även vara strukturerad och ha förmågan att arbeta både enskilt och i grupp.

Vi stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Lars Gustafsson, 010 5640062.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Alice Andersson, alice.andersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Saco-S: Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37

Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10

ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50

Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare, Teknisk produktspecialist, it-avdelningen, utvecklingssektionen, operativa verksamhetssystem, Radio.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9.e juni 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A253.027/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref. A253.027/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen