Utbildningsansvarig/beridare till polisrytteriet, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

25 maj 2020

Referensnummer

C38896/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enheten
Den regionala operativa enheten arbetar med olika polisoperativa specialfunktioner. På Operativa enheten är Polisrytteriet organiserat. Polisrytteriet i region Väst utgår från Göteborg men har hela regionen som arbetsyta. Polisrytteriet består av en grupp med polisryttare och en grupp med hästskötare samt cirka 18 hästar.

Vi söker nu en utbildningsansvarig/beridare till polisrytteriet i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I funktionen som utbildningsansvarig blir dina arbetsuppgifter att utbilda både polisrytteriets medarbetare och polisrytteriets hästar i enlighet med utbildningsskalan.

Du kommer att ha lektioner i både miljöträning, hoppning och dressyr med speciell tonvikt på gedigen grundutbildning, t o m rörelser i LA, för att bygga upp säkra och trygga ekipage i polisens operativa verksamhet.

Du ska medverka vid anskaffning av för ändamålet lämpliga hästar och även utbilda dem tillsammans med medarbetarna på polisrytteriet. Detta innebär att du kommer att rida hästar av olika ålder, typ och temperament. I ditt uppdrag som utbildningsansvarig ingår även att skapa individuella utbildningsplaner.

Resor i tjänsten kan förekomma och du ska vara behjälplig vid exempelvis veterinärbesök och dylikt. Du ska även vara beredd att i hjälpa till med vanligt förekommande stallsysslor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har flerårig erfarenhet av undervisning på olika nivåer och kunskap om pedagogiska
metoder
• Har goda ridkunskaper och stor erfarenhet av att utbilda hästar
• Har tidigare erfarenhet av arbete med utbildning och hästhållning på exempelvis
ridskola alternativt annan verksamhet som Polismyndigheten bedömer som relevant

Meriterande
• Godkänt yrkesprov för Svensk Ridlärare SRL I-III, hippologexamen alternativt
tränarutbildning som Polismyndigheten bedömer som relevant
• Erfarenhet av att utbilda ryttare och hästar på olika nivåer i alla discipliner samt miljöträning
• Tidigare erfarenhet att utbilda hästar mot polisiär tjänst

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, engagerad, trygg och positiv. Du har en ödmjuk inställning, brinner för att undervisa och du bör trivas med att arbeta i en flexibel organisation och tycka om att hjälpas åt för att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Du har en god pedagogisk förmåga och du kan både agera och kommunicera så att elever med olika kunskapsbakgrund kan tillgodogöra sig dina instruktioner. Arbetet ställer också krav på att du kan skapa gynnsamma utbildningsmiljöer där du får dem du arbetar med att känna glädje och möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Du har en attityd som sätter hästens välbefinnande i centrum och du löser dina arbetsuppgifter på ett sätt som är säkert för såväl häst som människa.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om tjänsten: Martina Sandell, gruppchef
Information om anställningsprocessen: Fanny Bredberg, HR-konsult


Nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information

• Anställning: Tillsvidareanställning, om du inte är anställd vid Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning
• Tjänsteställe: Göteborg
• Arbetstid: Periodplanering tillämpas. Kväll- och helgarbete kan förekomma vid behov men det är till största del dagtid måndag-fredag

Eventuell anställningsintervju kommer att efterföljas av referenser, ridprov och provlektion.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen