Verksamhetssamordnare till Joursektionen, Polisområde Stockholm City

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Verksamhetssamordnare till Joursektionen i City där du har chansen att tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få nya erfarenheter.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 maj 2020

Ansök senast

28 maj 2020

Referensnummer

C38409/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde City (PO City) är Sveriges centrala polisområde uppdelat på lokalpolisområdena Norrmalm och Södermalm samt sektioner för BIN, Grova brott, Operativt stöd, Joursektion och ett områdeskansli. Geografiskt omfattar polisområdet Stockholms centrala delar samt Lidingö stad.

Joursektionen består av 12 grupper och bedriver verksamhet både i kvarteret Kronoberg och på Södermalms polisstation. Sektionens uppdrag är att i ett tidigt skede möta upp och hantera polisområdets inflöde av brottsanmälningar, både med och utan frihetsberövade, identifiera seriebrottslighet, hantera myndighetsbeslut samt hantera handräckningsuppdrag. Utöver det så ansvarar joursektionen för polisområdets arbete med regeringsuppdraget snabbare lagföring.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetssamordnare ingår du i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen. I ditt uppdrag som verksamhetssamordnare kommer du fungera som ett ledningsstöd och bland annat arbeta med framställning av rapporter, ta fram underlag, skapa presentationer och förbereda möten. Du arbetar med samordning och uppföljning av sektionens systematiska arbetsmiljöarbete. Vidare ansvarar du för verksamhetsuppföljning, uppföljning av egen ekonomi samt analysarbete för att säkerhetsställa att arbetet följer fastlagda metoder och rutiner. Du kommer även att arbeta med handläggning av ärenden som är av administrativ karaktär.

 Exempel på arbetsuppgifter;

 • Följa upp verksamhetens operativa och strategiska mål
 • Följa upp verksamhetens processmål, dvs. att vi når önskad effekt
 • Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet
 • Budgetuppföljning

Kvalifikationer

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen med inriktning mot ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Flera års erfarenhet av samordning, verksamhetsplanering, uppföljningsarbete, berednings- och analysarbete samt framställning av rapporter och skrivelser till ledning
 • Mycket goda kunskaper av Excel
 • Goda kunskaper av Power Point och OneNote
 • Förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av något ekonomiuppföljningssystem
 • Erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar för dina uppgifter, har en god förmåga att själv strukturera ditt angreppsätt och driva dina processer vidare. Du är duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du god förmåga att sätta upp och hålla tidsramar. För att lyckas i den här rollen arbetar du mycket bra med komplexa frågor, du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Felix Andåker, felix.andaker@polisen.se
HR-konsult: Paola Banegas, paola.banegas@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST samt SEKO Polisen. Samtliga nås via Polisens växel, telefonnummer 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Funktion/Typ: Handläggare/Handläggare
Arbetsort: Kungsholmen i Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad med möjlighet till flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen