Vikariat: Förundersökningsledare till Utredningsjour 2, PO Blekinge NÖ Skåne

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne söker förundersökningsledare till Utredningsjouren i Karlskrona. Anställningen är ett vikariat t o m 2021-02-21.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län

Utlyst

15 maj 2020

Ansök senast

28 maj 2020

Referensnummer

C38415/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten region syd har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne sträcker sig från Hässleholm i väst till Karlskrona i öst.. Befolkningen i området är cirka 336 000. Polisområdet består av ett områdeskansli, Utredningsjourssektion, Utredningssektion samt lokalpolisområdena Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad.

I sektionen för utredningsjour finns jourförundersökningsledare, med huvudansvar för granskning av initiala utredningsåtgärder. Här finns också en brottssamordningsfunktion med ansvar för operativa brottsanalyser, samt en ärendesamordning med ansvar för förundersökningsbegränsning, förberedande beredning och ärendefördelning. Utredningsjouren är polisområdets kontaktyta dygnet runt för ledningscentral och övriga polisområden i utredningshänseende. Utredningsjouren har jourutrednings- och arrestverksamhet i Karlskrona och Kristianstad.

Vi söker nu en förundersökningsledare till gruppen Utredningsjour 2 med placeringsort Karlskrona. Anställningen är ett vikariat t o m 2021-02-21.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid utredningsjouren arbetar du i en verksamhet som är igång under dygnets alla timmar, och årets alla dagar. Du leder utredningsarbetet i akutskedet för den utredningsverksamhet som bedrivs vid utredningsjoursektionen. Du har även rollen som stationsbefäl.

Uppdraget innefattar huvudsakligen att:

• Stödja den yttre personalen med förundersökningsledning dygnet runt rörande utredning av brott.
• Granska och utgöra polisområdets mottagare av de anmälningar om brott som inkommer till polisområdet samt fatta de inledande förundersökningsbesluten.
• Lämna förundersökningsdirektiv i de ärenden som inte överlämnas till annan organisatorisk enhet såvida inget annat är överenskommet.
• I samverkan med den yttre polisresursen och särskilt avdelade jourutredare vidta relevanta initiala utredningsåtgärder när brott anmälts samt kvalitetssäkra dessa.
• Förbereda överlämning av ärenden till den organisatoriska enhet som enligt fördelningsmallen har ansvar för den fortsatta handläggningen av ärendet, i de fall ärendet inte slutförs vid utredningsjoursektionen.
• I samverkan med åklagarmyndigheten vidta de utredningsåtgärder som är möjliga och relevanta under jourtid när det gäller frihetsberövade personer.
• Förmanspröva frihetsberövande avseende de som är misstänkta för brott och införts till arrest.
• Ansvara för de anhållnas restriktioner inom jourutredningsverksamheten.
• Förmanspröva även övriga frihetsberövade som införs till arrest och fullgöra uppgifter som följer inom ramen för stationsbefälsfunktionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
• har polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104).
• har erfarenhet av brottsutredande arbete

• Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• har genomgått polisens nationella förundersökningsledarutbildning
• har erfarenhet som förundersökningsledare
• har erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare eller motsvarande
• har erfarenhet av operativ ledning.

Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har:
• förmåga att se ett helhetsperspektiv, förmåga att analysera, skapa struktur samt ordning och reda.
• god förmåga att kommunicera, samverka och samarbeta med arbetskamrater på olika nivåer.
• ett driv och engagemang som gör att du kan arbeta både i grupp och självständigt.
• förmågan att arbeta under tidvis hög belastning utan att göra avkall på kvalitet.
• egenskapen att se kreativt och lösningsfokuserat på motgångar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ledarskapsförmåga.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av sektionschef, Peter Kamph 010-56 147 60 eller gruppchef Bo Olsson, 010-5620240, 070-348 47 18.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 201 27, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Per Elmberg, 010-5620343, Rickard Pedersen, 010-56 15512, (st.blekinge-nordostraskane@polisen.se, SACO-S region Syd, Kjell Frisdal, 070-356 48 71, sacos.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen, Monica Veberg, 070-549 11 35.

Övrig information

Anställningsform: Vikariat som förundersökningsledare t o m 2021-02-27.
Arbetsort: Karlskrona
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid 5:3
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placering: Utredningsjour 2, Polisområde Blekinge nordöstra Skåne

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se, 010-56 201 27.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen