Vikariat som Förundersökningsledare vid Grova Brott PO City t o m oktober 2021

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare. Hos oss kommer du utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 maj 2020

Ansök senast

27 maj 2020

Referensnummer

C38631/2020

Arbetsplatsbeskrivning

I Stockholms innerstad och på Lidingö bor 394 000 invånare. Polisområdet Stockholm city består av stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Gamla Stan, Södermalm, Hammarby sjöstad, Essingeöarna samt Lidingö Stad.
Polisområde City ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Vi har skapat en organisation för att klara både volymen och mångfalden av ärenden. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid Grova brott arbetar du bland annat med polisområdets och regionens grövsta brott. Vi handlägger även polisområdets dödsfall och försvunna personer. När det gäller hemliga tvångsmedel har vi ett nära samarbete med spaningssektionen.

Sektionen består av sex utredningsgrupper samt en sjunde grupp som hanterar försvunna personer och dödsfall. Samtliga utredningsgrupper arbetar med alla typer av ärenden och du får därför stor variation och möjlighet till kompetensutveckling.

Sektionen ansvarar för polisområdets PUG- (Polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott) organisation och i samband med Terror har vi särskilt utarbetad plan för hanteringen.

Tjänsten innebär att du till viss del behandlar känsligt bild- och filmmaterial och med anledning av detta kommer kontinuerlig handledning att erbjudas.

Som förundersökningsledare

 • Ansvarar du för förundersökningsledning och initiala åtgärder samt leder och fördelar ärenden utifrån ärendefördelningsplan.
 • I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.
 • Ansvarar du för att ärenden får en korrekt hantering och prioritering samt kvalitetssäkrar utredningen innan redovisning
 • Arbetsleder du, i samråd med gruppchef, utredningsgruppen inom utredningsprocessen
 • Medverkar du i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten

Kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten bör du ha

 • • Svensk polisexamen eller högskoleexamen inom juridik eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • Erfarenhet av att verka som förundersökningsledare

Det är meriterande om du har

 • • Genomgått Polisens nationella förundersökningsledarutbildning
  • Erfarenhet av utredningsledning av grova brott

Personliga egenskaper
Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Du är en viktig kugge i utredningsgruppens förmåga att driva utredningar framåt även i åklagarledda förundersökningar.
Tjänsten kräver periodvis mycket samarbete varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Ann-Charlotte Sand, ann-charlotte.sand@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211                          

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66

Övrig information

Placering

Placeringsort: Stockholm

Tillträde: Omgående

Arbetstid: Heltid, flextid tillämpas

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen