Bilinspektör till lokalpolisområde Karlskrona

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län

Utlyst

19 mars 2020

Ansök senast

03 april 2020

Referensnummer

C36602/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kunnig och professionell bilinspektör till vår trafikgrupp. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne sträcker sig från Hässleholm i väst till Karlskrona i öst. Befolkningen i området är cirka 336 000. Polisområdet består av ett områdeskansli, utredningsjourssektion, utredningssektion samt lokalpolisområdena Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad.

Lokalpolisområde Karlskrona består av elva grupper varav sju BF/IGV-grupper, två grupper för stöd/service och två utredningsgrupper.

Arbetsbeskrivning

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Arbetet styrs efter verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Som bilinspektör tjänstgör du vid lokalpolisområde Karlskronas yrkestrafikgrupp, men kan komma att hjälpa till regionalt och nationellt vid behov.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:

 • flygande inspektion av lätta och tunga fordon/yrkestrafik
 • kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
 • kontroll av lastsäkring
 • kontroll av tillstånd för yrkestrafik
 • kontroll av nationella och internationella yrkesmässiga transporter
 • vägning av fordon
 • utredning av vissa trafikbrott
 • tekniska undersökningar på fordon
 • kontroll av taxi, vilotider m.m.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • För funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser relevant.
 • Svenskt körkort för kategorierna B, C, D och E.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Kunskaper i de vanligast förekommande Officeprogrammen samt vana i att använda datorer som dagligt arbetsredskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även är/har:

 • Certifierad besiktningstekniker eller motsvarande (certifierad K2/R3 eller validerad på nivå F3 enligt transportstyrelsens föreskrift TSFS 2018:53).
 • Utbildad fordonsingenjör.
 • Kunnig i ett eller flera utomnordiska språk.
 • Körkort A.

Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad med god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är prestigelös i relation till andra och ödmjuk inför den arbetsuppgift du har i mötet med människor. Som person tar du ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Du har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Vi ser, utöver detta, att fordon intresserar dig mycket och att du i detta är uppdaterad inom området.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta gruppchef Petter Wahllöf, tfn 070-212 05 63. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Saco-S Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71 och för ST inom Polisen Malin Andersson, 010-562 00 20. Seko Polisen och Polisförbundet polisområde Blekinge nordöstra Skåne nås via polisens växel, tfn 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Karlskrona
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Bilinspektör, region Syd, polisområde Blekinge Nordöstra Skåne, lokalpolisområde Karlskrona, grupp BF/IGV 7.

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning. Kommande grundutbildning för bilinspektörer har planerad utbildningsstart i september 2020. För att kunna verka i funktionen som bilinspektör krävs det att den inledande grundutbildningen genomgås med godkänt resultat.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, registrera dig inte i systemet utan kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen