Administratörer till Utredningssektionen PO Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu administratörer till utredande verksamheter PO Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

17 mars 2020

Ansök senast

31 mars 2020

Referensnummer

C36429/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av drygt 32 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Mitt är organiserad i tre polisområden (Uppsala, Västmanland och Gävleborg), en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Vidare omfattar polisområde Gävleborg två lokalpolisområden, Gästrikland och Hälsingland.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Utredningssektion och de tre lokalpolisområdena Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland med huvudorterna Uppsala, Enköping och Tierp.

Vi söker administratörer till utredande verksamheter inom Utredningssektionen. Inom Utredningssektionen ingår Utredning 1, Utredningsjour 1, Utredningsjour 2, Brott i nära relation 1 och 2, Span, Bedrägeri, Beslag samt Grova brott.

 

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag innefattar administrativt stöd till gruppchefen. Uppdraget innebär hantering av gruppövergripande administration såsom sammanställningar/samordning av olika slag, utbildningsadministration, mötes- och konferensbokningar, posthantering, diarieföring och hantering av beslut. I rollen ingår även administration kring gruppens egna medarbetare, inköp, beställningar och behörigheter samt övriga administrativa sysslor som uppstår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • Slutförd gymnasieutbildning med godkända slutbetyg eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av kvalificerade administrativa arbetsuppgifter
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • erfarenhet av arbete i Word, Excel och Outlook
  • Erfarenhet av att ha arbetat som administratör eller haft en administrativ roll som arbetsgivaren bedömer relevant

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Kunskaper och färdigheter i ärendehanteringssystem eller personaladministrativa system.
  • erfarenhet av att arbeta som administrativt stöd inom avdelning/enhet/sektion eller liknande
  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från statlig verksamhet
  • erfarenhet av arbete med inköp och beställningar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med ha administration som din huvudsakliga arbetsuppgift. Funktionen förutsätter att du har förmåga att se helheten och att du är van att arbeta strukturerat, noggrant, och systematiskt. Du är lösningsinriktad och tar egna initiativ för att lösa de frågor som kommer upp. Du kan arbeta med flera parallella arbetsuppgifter och når uppsatta mål samt har förmågan att ställa om vid snabba förändringar utan att kvalitén eftersätts. I ditt arbete ger du hög service och skapar förtroende, du bidrar till goda relationer och ett effektivt samarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:Anton Vidmark, tel 070-283 75 87

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Katarina Herweg tel 010-56 75 625

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, SEKO och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader
Arbetsort:         Uppsala
Arbetstid:         Veckoplanerad arbetstid 5:2, i huvudsak normal dagtidstjänst mån-fre
Tillträde:           Enligt överenskommelse
Funktion:          Administratör

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen