Civila utredare till Västmanland, placering i Västerås

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

11 mars 2020

Ansök senast

02 april 2020

Referensnummer

C36385/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett antal medarbetare till vår organisation. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för resten av livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utredningsverksamheten i PO Västmanland är organiserad dels under Utredningssektionen och dels inom polisområdets tre lokalpolisområden lpo Västerås, lpo Västra Mälardalen och lpo Norra Västmanland.

Utredningssektionen består av grupper som arbetar med bedrägeribrott, brott i nära relation, grova brott, spaning, beslag samt utredningsjour.

Inom lokalpolisområdena finns flera utredningsgrupper som hanterar mängd-brott, ungdomsbrott, trafikbrott samt ärenden utan känd gärningsman. Lokal-polisområdena hanterar även ärenden med frihetsberövade, framförallt vissa häktningsärenden. De mindre lokalpolisområdena Västra Mälardalen och Norra Västmanland utreder även brott i nära relation och sexualbrott

Arbetsbeskrivning

Som utredare inom PO Västmanland arbetar du i en grupp bestående av gruppchef, fu-ledare samt ett antal medarbetare. Arbetet som utredare ställer höga krav på eget ansvar. Det kan vara intensivt och ställer krav på förmågan att snabbt omprioritera arbetsuppgifterna.

I rollen som utredare ingår att tillsammans med medarbetarna kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av information i ärenden. Du skapar också underlag för fortsatta beslut i förundersökningar. Du är en del i arbetet med de frihetsberövade och andra som är misstänkta för brott. I ditt arbete kommer du att delta vid hämtningar till förhör och husrannsakningar och annan tvångsmedelsanvändning. Du sammanställer en del av utredningarna och redovisar till åklagarmyndigheten, i andra fall är du med och överlämnar ärenden för vidare hantering i samarbete med övriga utredande grupper i polisområdet. Vi lägger vikt vid att hjälpas åt med arbetet i regionen samt i vårt polisområde.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar. Du arbetar också tillsammans med andra i din utredningsgrupp för att gemensamt nå resultat i en utredning samt i stort. Vi förväntar oss att du är med och bidrar till utvecklingen av utrednings-gruppens metodik samt arbete i stort med att nå våra mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk examen och/eller med för rollen relevant arbetslivserfarenhet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Erfarenhet av att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg och innehar god datavana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och/eller vårdinrättningar
• Erfarenhet av utredningsarbete.
• Erfarenhet av brottsutredning
• Grundläggande kunskap i juridik såsom juridisk översiktskurs, eller vana av att tolka, följa och förstå juridisk text
• Goda kunskaper i utomnordiska språk eller teckenspråk, utöver engelska

Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog. Arbetet ställer även krav på att du har en god skriftlig förmåga.

Vi ser gärna att du är noggrann och har gott ordningssinne, är initiativrik, har en utpräglad servicekänsla samt kan hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt, varför du måste ha god prioriteringsförmåga. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation

Kontaktpersoner

Peter Eriksson, Utredningssektionen PO Västmanland, 010- 56 75 610
Emelie Petersson, Tf Gruppchef Utredning Lpo Västerås, 010-5675702
Linda Axner, HR Konsult, 010-567 52 66

Fackliga företrädare

Linnéa Hjelm ST, 010-567 5495
SACO, Polisförbundet, ST och Seko nås via polisens växel på 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Utredningssektionen - stationeringsort Västerås, lokalpolisområde Västerås -stationeringsort Västerås
Arbetstid: veckoplanerad
Tillträde: 1 september 2020 eller enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen