Finansiell utredare till Sektionen för Aktionsgruppsverksamhet, Noa

Vi söker nu en erfaren Finansiell utredare till Sektionen för Aktionsgruppsverksamhet. Hos oss kommer du att få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

25 mars 2020

Ansök senast

13 april 2020

Referensnummer

75/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen har ca 1700 anställda. Avdelningen består av sex enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.

Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gräns-kontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Aktionsgruppsverksamheten inom den särskilda satsningen mot organiserad brottslighet omfattar totalt ca. 200 polisanställda. Dessa är placerade i polismyndighetens 7 regioner samt vid NOA. Sektionen för aktionsgruppsverksamhet vid NOA har ca.30 anställda i funktionerna ledning, utredare, spanare, finansiella utredare, analytiker och administratörer. I samverkan med andra myndigheter genomför sektionen insatser som beslutats av Operativa rådet

Arbetsbeskrivning

Sektionen för aktionsgruppsverksamhet ansvarar för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot organiserad brottslighet. Utredningsarbetet sker såväl enskilt som i grupp. Vanligen sker arbetet i projekt/insatsform vilket ställer stora krav på samarbete med övriga kompetenser i gruppen och externa samarbetspartners.

Du kommer arbeta som finansiell utredare i förundersökningar, främst gällande spaningsärenden. Du kommer att ansvara för att finansiell information inhämtas, struktureras, bearbetas och visualiseras i de olika faserna av ett utredningsärende. Du placeras vid Utredningsenheten på Noa, men blir en del av en nationell resurs. Detta kan komma att medföra tjänstgöring i andra regioner i landet.

Även resor utanför Sverige kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Akademisk utbildning/polisexamen, motsvarande 120HP, med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant i sammanhanget
 • Erfarenhet av arbete med finansiella utredningar
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i MS Office

Meriterande

 • Erfarenhet av utredningsarbete vid brottsbekämpande myndighet,
  företrädesvis Polismyndigheten
 • Arbetsmetodisk kunskap kring HTM
 • Yrkesrelaterad delaktighet vid FU-verksamhet
 • Genomförd utbildning för Polisens civila utredare
 • Svenskt B-körkort

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög social kompetens och anpassningsförmåga vilket innebär att du har förmågan att bedriva utredning i skiftande miljöer, framförallt på nationell nivå avseende näringsliv och myndigheter. Tjänsten kräver stor noggrannhet och ett strukturerat arbetssätt samt uthållighet under växlande arbetsbelastning. Du måste därför även fungera såväl i grupp som självständigt och ha förmåga att avgränsa och prioritera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Michael Palmqvist, 010-56 310 40, michael.palmqvist@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta berörd HR-konsult:
Martin, 073-050 20 77

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 
Arbetsort: Stockholm
Arbetstidsförläggning: Veckoplanering 40/h
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Finansiell utredare vid NOA

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 13 april 2020.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ”Ref.nr. 75/20” i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 75/20 via papperspost till adressen:

Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen