Handläggare med tyngdpunkt på idrottsärenden till Polismyndigheten med placering i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

24 mars 2020

Ansök senast

07 april 2020

Referensnummer

C36736/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden, bestridande av parkeringsanmärkning samt utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

 

Arbetsbeskrivning

Som multihandläggare av förvaltningsrättsliga ärenden kommer du arbeta med att handlägga våra olika rättsområden exempelvis ordningslag, lag om ordningsvakter, lag om felparkeringsavgift samt vapenlagen. Arbetsuppgifterna består till stor del av att göra juridiska ställningstaganden genom att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. Rollen innebär dagliga kontakter inom och utom Polismyndigheten, kontakter med allmänheten, företag, kommuner och andra myndigheter.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • har 3-årigt gymnasium eller motsvarande
  • har minst ett års kvalificerad yrkeserfarenhet i närtid inom offentlig förvaltning
  • har erfarenhet av god samverkan på hög nivå
  • har erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • har god datorvana

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
  • har erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
  • har kunskaper inom relevant lagstiftning

För att vara framgångsrik och trivas i rollen som multihandläggare behöver du vara självgående. Då tjänsten innebär många kontaktytor samt samarbete mellan rättsavdelningens olika enheter och grupper behöver du ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbetet har tidvis högt tempo vilket kräver att du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att prioritera och arbeta systematiskt. Vi ser även gärna att du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Therese Johansson Gruppchef, Rättsenheten, Stockholm, Tfn 010-56 383 34
therese-l.johansson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Per-Ove Winterstad HR- Konsult, Tfn 073-840 25 61, per-ove.winterstad@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, Rättsavdelningen, Stockholm

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7/4 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C36736/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen