HR-konsult till Polisen i Malmö

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

16 mars 2020

Ansök senast

06 april 2020

Referensnummer

C36521/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Myndigheten består av ca 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner och ett antal nationella avdelningar där HR-avdelningen är en av dem. 

HR i region Syd har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Syd leds av en HR-chef och två gruppchefer. Inom sektionen finns HR-konsulter med olika inriktningar samt HR-partners. Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. I regionen arbetar ca 5100 medarbetare.

Vi söker en HR-konsult, med inriktning mot arbetsgivarpolitik och avtal, som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att arbeta nära och tillsammans med en erfaren och senior kollega inom området.

Arbetsbeskrivning

Som HR-konsult arbetar du brett med frågor inom det arbetsgivarpolitiska området. Arbetet innebär att du är ett konsultativt stöd till såväl chefer som HR-kollegor avseende villkorsfrågor som exempelvis arbetstider och lön samt i förhandlingar och arbetsrättsliga frågor. Du förväntas även att kunna arbeta med övriga frågor inom HR-området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stöd i tolkning av relevanta lagar och avtal.
 • Omsätta nationella riktlinjer i regionala strategier samt delta i implementeringsarbete i regionen.
 • Delta i olika processer som exempelvis lönebildning.
 • Konsultativt HR-stöd till chefer och kollegor i exempelvis frågor som rör arbetstider och lön.
 • Leda utbildnings- och informationsinsatser.
 • Löpande dialog och samverkan med fackliga organisationer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • akademisk utbildning inom HR-området eller annan relevant utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet
 • erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ HR-roll
 • mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
 • god administrativ förmåga och goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med villkorsavtal inom statlig verksamhet
 • erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbeten i större eller komplexa organisationer.

För att lyckas i rollen som HR-konsult är du trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har en analytisk och pedagogisk förmåga och kan stödja chefer och HR-kollegor i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter. Du är drivande och resultatinriktad och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du tillämpar ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog och samarbeta.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du några frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Therese Möller, tfn 073-086 29 48
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emma Färlin, emma.farlin@polisen.se

 

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR-konsult, HR-Syd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6e april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C36521/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen