Informationssäkerhetsspecialist till it-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

23 mars 2020

Ansök senast

13 april 2020

Referensnummer

C36729/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som it-specialist hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande internationella samarbeten. It-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.
Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler it-specialister som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till att Polisens it-system inte blir hackade och att information inte hamnar i fel händer? Har du ett brinnande intresse för informationssäkerhet och vill arbeta med policys, regler och riktlinjer och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder? Nu har du chansen att fortsätta din karriär som informationssäkerhetsspecialist hos oss på Polisen.

Du kommer tillsammans och vara ett stöd till de medarbetare som arbetar med informationssäkerhet på de olika polisregionerna, för att säkerställa att vi har ett bra och ändamålsenligt informationssäkerhetsarbete i hela myndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:
• Relevant akademisk examen ifrån universitet/högskola eller liknande som arbetsgivaren finner motsvarande
• Aktuell erfarenhet inom informationssäkerhet, cybersäkerhet eller it-säkerhet
• Expertis som innebär att du kan arbeta med ett systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete
• Kunskap av att sprida information och utbilda för att upprätthålla ett högt säkerhetsmedvetande
• Erfarenhet av att arbeta med informationsklassning
• Erfarenhet av att själv utarbeta och implementera administrativa rutiner med policys och riktlinjer
• En helhetssyn till hur informationssäkerhet skapas och upprätthålls samt vill arbeta med att höja vår myndighets säkerhetsmedvetande på både kort och lång sikt
• Erfarenhet av statlig verksamhet och har god kännedom om de rättsliga regelverk som styr myndigheters informationssäkerhet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:
• Erfarenhet av att ha implementerat ett ledningssystem för informationssäkerhet.
• Att ha arbetat på en statlig myndighet
• Är du dessutom väl insatt i olika regelverk så som ISO 27000, GDPR och har någon relevant certifiering inom informationssäkerhetsområdet är det ett plus

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är prestigelös, driven och självgående och har några års erfarenhet av att arbeta självständigt och i grupp. Du vill bli uppskattad samt lyssnad till för dina idéer, ditt driv och ditt engagemang. Du gillar när det händer saker, att tänka ut nya lösningar och du älskar människor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jan-Olov Wessman, 010-563 48 94
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig hr-konsult:
Annica Karlsen, 073-072 70 69

Fackliga företrädare


Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen