Internationell operativ handläggare (IOH), region mitt, placering Västerås

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Internationell operativ handläggare till Västmanland som har ett stort intresse av att vara länken mellan svensk polis och polis i övriga delar av världen.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

20 mars 2020

Ansök senast

14 april 2020

Referensnummer

A151.010/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige och världen.

Region Mitt har ca 2 000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Utredningssektionen i PO Västmanland består av grupper som arbetar med grova brott, spaning, bedrägeribrott, brott i nära relation, beslag samt en utredningsjour bestående av jourutredare, häktesgrupp och samordning.

Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. Du kommer du ha ditt kontor i anslutning till jourutredarna samt ärendesamordningen.

Tjänsten som IOH-handläggare är en specialistfunktion och din grupptillhörighet kommer i Västmanland att vara utredningsjouren men utbildningar och arbetsplatsmöten har du även tillsammans med landets övriga IOH. Dagliga nationella uppkopplingar med Internationella Enheten, NOA samt veckomöten via video med övriga IOH och Europoldesken i Haag är en naturlig del av din arbetsdag/vecka.

Arbetsbeskrivning

En IOH-handläggare fungerar som länk mellan polisområdet och Polismyndighetens internationella samarbetspartners; Interpol, Europol, Schengen/Sirene och Nordic Liaison Officers(NLO)-sambandsmännen. Du kommer att utgöra ett tydligt stöd i det internationella operativa samarbetet för utredare och övriga aktörer inom det rättsliga området. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att, inom ramen för brotts- och ärendesamordningen samt jourverksamheten, i det löpande flödet av utredningar och underrättelser, monitorera och säkerställa att internationell information efterfrågas och tillvaratas och därigenom bidra till och öka Polismyndighetens förmåga att klara upp brott.

I arbetsuppgiften ingår även planering och genomförande av informations- och utbildningsinsatser i syfte att stärka polisområdets generella kompetens inom aktuellt område. Uppdraget kommer innebära en del resor, nationellt så väl som internationellt.

IOH processtyrs av Internationella enheten på NOA och arbetar mycket tätt i samverkan med andra IOH och centrala SPOC (Single Point of Operational Contact). Beroendet mellan alla IOH är stort och man förväntas arbeta i lag för att stötta varandra (såväl regionalt som nationellt) beroende på var det för tillfället är hög arbetsbelastning.

Arbetet kan ibland upplevas som ensamt då man är själv om funktionen i sitt Polisområde. Som medarbetare inom aktuell funktion måste du även vara beredd att stödja den övriga verksamheten/organisationen inom regionen/polisområdet då behov föreligger.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av polisiär utredning inklusive kunskap om rådande juridik inom verksamhetsområdet
 • Mycket bra kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av underrättelseverksamhet och utredningsverksamhet
 • Erfarenhet av internationellt polisarbete
 • Språkkunskaper i andra EU-språk, exempelvis franska eller spanska
 • Erfarenhet av att utbilda och/eller föreläsa

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • Har intresse och förmåga att bygga och upprätthålla arbetskontakter internt såväl som externt
 • Trivs med driva och utveckla arbetet för det egna ansvarsområdet
 • Trivs och arbetar väl i en miljö med stundtals hög arbetsbelastning
 • Har vana att arbeta med stora mängder material, analysera detta och på ett tydligt och pedagogiskt vis förmedla detta vidare
 • Har hög sekretessmedvetenhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Sandra Pettersson, tfn 010-567 61 41, sandra-v.pettersson@polisen.se

Utredningssektionens chef Johan Stenvi, tfn 010-567 55 66, johan.stenvi@polisen.se eller för mer specifika frågor Jonas Lindblad NOA
010-563 55 76
jonas.lindblad@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linda Axner, 010-567 52 66, linda.axner@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nåd via växeln 114 14
Polisförbundet, Ralf Andersson nås via tfn 010-567 63 35

Övrig information

I samband med intervju kommer det att genomföras ett skriftligt engelskatest.

Vid anställningen början genomförs en 5 veckor lång utbildning på internationella enheten NOA i Stockholm, med möjlighet att dagpendla.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Västerås
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 14/4 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A151.010/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A151.010/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen