Polismyndigheten söker jurister till rättsavdelningen med fokus på styrdokument

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

26 mars 2020

Ansök senast

10 april 2020

Referensnummer

A163.577/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för rättslig styrning och stöd samordnar den rättsliga styrningen och stödet i hela Polismyndigheten, i både nationella och internationella frågor. Förutom arbetet med myndighetens styrdokument ansvarar enheten för kontakterna med Regeringskansliet i lagstiftningsärenden, företräder Polismyndigheten vid processer i domstol, hanterar skadeståndsärenden, samråder och har kontakt med tillsynsmyndigheter, ansvarar för yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra tillsynsmyndigheter. Enheten har ansvaret för myndighetsövergripande dataskyddsfrågor och myndighetens dataskyddsombud är placerade vid enheten. Slutligen ger enheten rättsligt stöd till myndighetens ledning, nationella operativa avdelningen och övriga avdelningar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att arbeta med styrdokument utifrån rättsavdelningens ansvar för Polismyndighetens författningssamling, arbetsordning och övriga nationella styrdokument.

Arbetet innebär metodutveckling av styrdokumentsarbetet i myndigheten och att lämna råd och stöd till de process- och verksamhetsansvariga som ska ta fram föreskrifter och andra styrdokument. Du kommer också i viss mån vara behjälplig med att skriva styrdokument. I arbetet ingår även samverkan med andra avdelningar inom Polismyndigheten och i viss mån med andra myndigheter.

I arbetet ingår också att stödja avdelningschefen i granskningen av att de beslut som rikspolischefen fattar är författningsenliga och inte strider mot myndighetens styrdokument.

Arbetet kan till viss del även innebära allmänjuridiskt arbete som att göra rättsutredningar, ta fram underlag för besvarande av remisser, delta i projekt och arbetsgrupper och besvara allmänna frågor som hör till enhetens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • kand. eller juristexamen
  • minst 5 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete från t.ex. domstol, Regeringskansliet, myndighet eller motsvarande
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • erfarenhet av arbete med styrdokument

Som jurist vid Polismyndigheten är det viktigt att du kan arbeta i ett högt tempo och är prestigelös och lösningsinriktad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en mycket god analytisk förmåga och att du är noggrann och strukturerad. Du behöver också kunna anpassa dig efter rådande omständigheter och ha ett intresse för verksamhetsutveckling. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Sofie Lindblom 072-235 53 58.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Charlotte Ryrberg, charlotte.ryrberg@polisen.se
Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh SACO, tfn 010-563 91 37, Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist, Rättslig styrning och stöd, Rättsavdelningen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 10 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A163.577/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A163.577/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen