Kriminaltekniker till Forensiska sektionen i Uppsala och Gävleborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu kriminaltekniker till vår forensiska sektion. Med placering i Uppsala respektive placering i Gävleborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för live

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län, Gävleborgs län

Utlyst

23 mars 2020

Ansök senast

06 april 2020

Referensnummer

C36720/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningsenheten
Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion samt regionalt IT-brottscentrum.

Forensiska sektionen
Forensiska sektionen har ett övergripande ansvar för den kriminaltekniska verksamheten i region Mitt med huvudfokus på brottsplatsundersökningar vid olika typer av brott.

Sektionen har, för närvarande, dygnstäckande beredskap för kriminaltekniska uppdrag under veckoslut. Det innebär att man har kriminalteknisk beredskap var 4:e – var 5:e veckoslut. På sikt, varefter antalet kriminaltekniker i regionen ökar, ska denna byggas ut för att täcka veckans alla dagar. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Uppsala, Västerås och Gävle. Totalt består sektionen av ca 90 personer.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att utföra brottsplatsundersökningar inom hela det forensiska området men med fokus på grova brott såsom våldsbrott, sexualbrott, bränder mm. En brottsplatsundersökning innebär att man som forensiker säkrar föremål och spår parallellt med noggrann dokumentering av platsen, det vill säga vad man iakttar och vad man gör.

Brottsplatsundersökningen kan sedan följas av laborativa undersökningar varefter man redovisar allt man gjort i ett kriminaltekniskt protokoll. Arbetet bedrivs i nära samarbete med förundersökningsledare, utredare och sakkunniga såsom handläggare vid Nationellt Forensiskt centrum och Rättsmedicinalverket. Du ska därför kunna hålla ärendeföredragningar för dessa samt kunna vittna vid rättegång vid behov.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Godkänd polisexamen och/eller akademisk examen i forensisk vetenskap eller motsvarande kompetens
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att noggrant dokumentera och redovisa utförda undersökningar
  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av forensiskt arbete
  • Har en godkänd utbildning från Polisens kriminaltekniska grundutbildning eller har en godkänd utbildning som lokal brottsplatsundersökare samt har verkat som lokal brottsplatsundersökare
  • Har erfarenhet av utredningsarbete

Personliga egenskaper som krävs för tjänsten:

Då rollen innebär att utsättas för och aktivt deltar i obehagliga situationer och miljöer ställer söker vi dig som är trygg som person och har god självkännedom.

Arbetsuppgifternas karaktär ställer även stora krav på din förmåga att se sammanhang och dra slutsatser utifrån dina iakttagelser. Du kommer att förväntas arbeta noggrant, strukturerat och tålmodigt. Samtidigt ställer det krav på dig att agera med flexibilitet och utan problem ställa om i prioritering av dina arbetsuppgifter. Då du vid arbetet kommer att ställas inför olika problem som kräver praktiska lösningar ser vi gärna att du är praktiskt lagd.

Då ditt arbete kommer innebära en hel del kontakt med andra delar av Polisverksamheten behöver du ha en mycket god samverkande och kommunikativ förmåga. Vi ser också att du är ansvarstagande för såväl ditt eget arbetsområde likväl som sektionens gemensamma uppdrag och att du med det har en vilja att utveckla och förbättra verksamheten på sikt. Slutligen behöver du ha en överlag positiv attityd och framtoning för att på bästa sätt trivas och bidra till gruppens gemenskap och uppdrag.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som ett led i att bedöma lämplighet för uppdraget kan tester komma att användas.

Kontaktpersoner

Olov Bokefors, Gruppchef 010-567 71 40 (Uppsala)

Åke Östberg, Tf. gruppchef 010-567 86 69 (Gävleborg)


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Annika Carlsson, 0725-066 762, annika-m.carlsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Uppsala resp. Gävleborg

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid(Uppsala), Flexibel arbetstid (Gävleborg)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Kriminaltekniker, Region Mitt, Forensiska sektionen, grupp 3 respektive 2

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet ber vi dig kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen