Medarbetare inom elektronik till NFC i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vill du göra samhällsnytta och bidra till att klara upp brott? Vi söker nu en driven medarbetare som vill gå på djupet inom avancerad elektronik i syfte att klara upp fler brott. Vi söker nu dig som vill bli vår nästa med

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

19 mars 2020

Ansök senast

29 april 2020

Referensnummer

C36579/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i andra delar av landet. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. NFC bedriver verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik.

Informationstekniksektionen
Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska område som innefattar data, bild, video, ljud, sensorteknik, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget inom informationsteknik är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra it-forensiken som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen har cirka 70 medarbetare indelat i 7 grupper.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar, med speciell fokus på elektronik och inbyggda system som finns i fordon, mobiler, datorer och andra typer av elektronik. Du jobbar också tillsammans med andra med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Omvärldsbevakning, utbildning och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området. Efter avslutad utbildning kommer du få titeln Forensiker.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• extrahera data från exempelvis mobiltelefoner, fordon och positioneringsutrustningar.
• analysera information utifrån de frågeställningar som finns i aktuellt ärende
• funktionsanalys av elektronik
• medverka i NFCs processansvar inom it-forensik
• dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare
• vid behov vittna i en pågående rättsprocess
• utbilda andra inom rättsväsendet om ditt kunskapsområde
Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

• Civil- eller högskoleingenjör med inriktning elektronik, eller motsvarande kompetens inom området
• Kan läsa och förstå kretsscheman
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

MERITERANDE ERFARENHETER
Meriterande erfarenheter är:
• Projektledning
• Kunskap/erfarenhet inom området inbyggda system
• Fordonselektronik
• Utveckla och bygga prototyper av hårdvara till inbyggda system
• Hårdvarunära programmering
• Olika processarkitekturers uppbyggnad som x86, x86-64 och ARM
• Lödning och avsyning
• Olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows , Unix och Linux
• Programmering och programvaruutveckling inom exempelvis Python, C, C++, samt Java
• Forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

PERSONLIGA EGENSKAPER
• Har ett eget driv och känsla för problemlösning och vill vara med och lösa brott
• Arbeta både självständigt såväl som i grupp, med att utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar
• På ett analytiskt sätt ta dig an problemställningar och med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa
• Noggrann & kvalitetsmedveten

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta gruppchef Mikael Finnserud 010-562 8467

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Cecilia Frisell, 0722 28 74 34.

Fackliga företrädare

För Polisförbundet: Per Thollin 010-5638586, för Saco-S: Nils Hydén 010-5628242, för ST: Heléne Tapper 010-5628178 och för SEKO: Ehrenfried Jäschke 010-5622110

Övrig information

Anställningen:

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen