Operativ Analytiker till polisområde Gävleborg

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet. Vi söker nu en operativ analytiker för Grova brott inom polisområde Gävleborg.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län

Utlyst

23 mars 2020

Ansök senast

06 april 2020

Referensnummer

A128.045/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt består av tre polisområden (Po); Po Gävleborg, Po Uppsala och Po Västmanland, varav varje polisområde har en egen utredningssektion samt lokalpolisområden. Regionen täcker de geografiska områdena Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Västmanland.

Vi söker nu en operativ analytiker till Po Gävleborg med placering i Gävle.

Oavsett organisatorisk tillhörighet och geografisk placering kan arbetet under viss tid medföra resor dels inom Gävleborg men även inom region Mitt.

Arbetsbeskrivning

Inom ramen för grova brott ryms kvalificerade utredningar såsom grova vålds- och sexualbrott samt grova narkotikabrott men även andra större och komplexa utredningar rörande andra brott. Ärenden av sådan karaktär att de motiverar särskilda utredningsresurser, brott där förundersökningen oftast leds av åklagare.

Efter introduktion och viss utbildning kommer du så småningom att arbeta självständigt som operativ analytiker.

Du kommer aktivt delta i utredningsarbetet där dina analyser är en viktig del. Som operativ analytiker kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att inom ramen för pågående utredningar bryta ner och tolka stora mängder information i syfte att skapa överblick samt underlag för analys, inriktning samt beslut i ärenden. Du har till uppgift att visualisera och tolka utredningsmaterial, ställa upp hypoteser och dra möjliga slutsatser som stöd för utredningsledningens beslut om inriktning och prioriteringar för vidare operativa åtgärder.

Den operativa analytikerns material ska kunna fungera som bevismaterial vid en förhandling. Många ärenden är omfattande och sträcker sig över längre tidsperioder. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig som medarbetare kring sekretess. Utöver att samla, bearbeta och analysera information kommer du också få presentera information både muntligt och skriftligt. Exempelvis kan du komma att få redogöra för ditt arbete vid vittnesförhör.

Arbetet innebär också i betydande fall hantering av anhållna och häktade personer vilket periodvis medför korta handläggningstider och arbete under tidspress.

Medarbetaren Johan fick frågan "varför ska man söka sig till er? ", på det svarade han:

- Hos oss får du insikt i en helt annan värld, man ser delar av verkligheten som många aldrig ser och spänningsmomentet är något som gör arbetet extra roligt.... Det är tillfredställande att veta att man gör nytta och det känns oerhört viktigt.

Vi söker dig som är intresserad av att tillhöra ett tight team och som vill arbeta för ett tryggare samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, polisutbildning, civil utredarutbildning eller annan erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
 • Mycket god analytisk förmåga.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med stora mängder data, strukturerat data för att därefter möjliggöra analys av materialet. Alltså vana av att hantera, strukturera och bearbeta informationsmängder. Exemplifiera dina erfarenheter i ansökan, hur har du arbetat samt i vilken utsträckning.
 • Erfarenhet av att presentera genomförda analyser skriftligt, muntligt och i presentationsprogram. Redogör för erfarenheter i ansökan
 • Erfarenheter av att arbeta med Office-paketet i allmänhet och Excel i synnerhet. Ge exempel på hur du har arbetat med Excel.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 

Meriterande:

 • Goda kunskaper inom program som iBase och/eller Analyst’s Notebook
 • Erfarenhet av arbete med geografiska informationssystem, t.ex. Geo Time, ArcGIS eller motsvaranade.
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Arbetet kräver att du gör ”det där lilla extra” för att framgång ska nås. I gruppen finns en stark ambition att stödja dig för att uppnå detta samt att du ska kunna känna dig trygg och bekräftad. Av tradition finns en vilja och målsättning att du som individ utvecklas i yrkesrollen men även som person.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att:

 • Du är positiv, ansvarstagande, engagerad och med egen drivkraft.
 • Du har god förmåga och trivs med att arbeta både i team och självständigt.
 • Du är kommunikativ och har en god förmåga till samarbete både med interna och externa kontakter.
 • Du är ödmjuk och prestigelös inför uppdraget. Din personlighet, attityd och ambition är för uppgiften särskilt viktig.
 • Du har en analytisk förmåga där struktur, noggrannhet och prioriteringsförmåga är framträdande.
 • Du är trygg och balanserad som person då arbetet tidvis kan vara psykiskt påfrestande.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Hans Andersson, 010-567 88 86

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Daniel Wolf, 010-56 75 414

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Gävle
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 6 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A128.045/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Till toppen