Operativ analytiker till Sektionen för Aktionsgruppsverksamhet, Noa

Vi söker nu en erfaren Operativ analytiker till Sektionen för Aktionsgruppsverksamhet. Hos oss kommer du att få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

25 mars 2020

Ansök senast

13 april 2020

Referensnummer

76/20

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen har ca 1700 anställda. Avdelningen består av sex enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.
Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gräns-kontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Aktionsgruppsverksamheten inom den särskilda satsningen mot organiserad brottslighet omfattar totalt ca. 200 polisanställda. Dessa är placerade i polismyndighetens 7 regioner samt vid NOA. I samverkan med andra myndigheter genomför sektionen insatser som beslutats av Operativa rådet.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för aktionsgruppsverksamhet ansvarar för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot organiserad brottslighet. Utredningsarbetet sker såväl enskilt som i grupp. Vanligen sker arbetet i projekt/insatsform vilket ställer stora krav på samarbete med övriga kompetenser i gruppen och externa samarbetspartners.

Du kommer att arbeta självständigt som operativ analytiker i förundersökningar främst gällande spaningsärenden för att därefter följa med ärendet under utredningsfasen. Tillsammans med befintligt spaningsstöd ansvarar du för att information inhämtas, struktureras och bearbetas, genomföra kvalificerade operativa och tekniska analyser av stora informationsmängder. Du kommer att placeras vid Utredningsenheten på Noa, men blir en del av en nationell resurs. Detta kan komma att medföra tjänstgöring i andra regioner i landet.

Även resor utanför Sverige kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Akademisk utbildning/polisexamen, motsvarande minst 120HP med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant i sammanhanget
 • Yrkesrelaterad erfarenhet av analytiskt arbete, företrädesvis genom hela processkedjan i en utredning
 • Goda kunskaper om databashanterare, analysprogram och informationssystem
 • Goda kunskaper i talad engelska, motsvarande B2-nivå
 • God vana av arbete med Analyst´s Notebook
 • God vana av arbete i Excel

Meriterande

 • Erfarenhet av yrkesrelaterad analys med tillhörande redovisning/visualisering
 • Erfarenhet av utredningsarbete vid brottsbekämpande myndighet
 • Yrkesrelaterad delaktighet vid FU-verksamhet
 • Erfarenhet av att hålla presentationer och föredragningar
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med sekretess

  Personliga egenskaper
  Du är en ödmjuk och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du behöver även vara van vid eller bekväm med att hantera ansvar under hög arbetsbelastning.
  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Michael Palmqvist, 010-56 310 40, michael.palmqvist@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta berörd HR-konsult:
Martin, 073-050 20 77

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstidsförläggning: Veckoplanering 40/h
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Operativ analytiker vid NOA

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 13 april 2020.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ”Ref.nr. 76/20” i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 76/20 via papperspost till adressen:

Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen