Operatörer till Polisens kontaktcenter i Rinkeby

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 mars 2020

Ansök senast

06 april 2020

Referensnummer

C36700/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad? Polisens kontaktcenter (PKC) Region Stockholm är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju regioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge medborgarna en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt dygnet runt under årets alla dagar. PKC finns på följande orter i regionen: Arholma, Ornö, Norrtälje, Sandhamn, Södermalm, Rinkeby, Vasastan och Visby.

Genom professionellt bemötande, tillgänglighet och hög effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling. 

PKC söker nu flera operatörer med placering i Rinkeby

Arbetsbeskrivning

Som operatör på PKC är du allmänhetens första kontakt med Polisen genom det nationella telefonnumret 114 14. Arbetet präglas av kontinuerlig kommunikation, dokumentation och administration. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med andra inom och utanför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Upprätta polisanmälningar
  • Svara på frågor, lämna information och ta emot tips 
  • Utföra förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom att exempelvis hålla målsägandeförhör på telefon

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
(SKA-krav)

  • Erfarenhet av att dagligen bemöta externa aktörer via kundtjänst, reception eller annan verksamhet som innefattat kundkontakt som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt förmåga att uttrycka dig väl på engelska
  • Dagligen använder flera datorprogram/system som främsta arbetsverktyg


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
(BÖR-krav)

  • Ytterligare arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Eftergymnasial utbildning inom juridik, beteendevetenskap eller kriminologi
  • Kan föra en konversation på annat språk utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna ställer krav på din kommunikationsförmåga och att du kan bemöta andra på ett lyhört sätt. Som person är du tålmodig, har ett gott omdöme och en god prioriteringsförmåga samt vana att arbeta strukturerat. Periodvis kan arbetet innebära ett högre inflöde av inringare vilket kräver att du kan tempoväxla och bibehålla ett lugn. Du trivs med samarbete samtidigt som du har en förmåga att vara självgående.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

För att underlätta urvalsarbetet använder vi oss av en enkät i denna rekryteringsprocess, var därför mycket noggrann när du fyller i den tack! Alla lämnade uppgifter ska kunna styrkas med intyg eller liknande.

Kontaktpersoner

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult på linn.svensson@polisen.se.

Har du frågor gällande anställningen tar du kontakt med rekryterande chef på ingela.ander@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet - Per-Ola Eklund: 070 389 82 60

ST - Mats Söderström: 070 740 18 28

Saco - nås via polisens växel 114 14

Seko - nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Funktion: Operatör PKC.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid.
Arbetsort: Rinkeby.
Arbetstid: Periodplanering, skiftarbete årets alla dagar under dygnets alla timmar. 
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Utbildning: Anställningen påbörjas med en utbildning som är upp till 12 veckor.

Som ett led i urvalsarbetet använder vi arbetspsykologiska test. Uppfyller du de efterfrågade formella kraven kommer du få testlänkar mailade till dig. Är du en av dem som går vidare därefter blir du inbjuden till en obligatorisk informationsträff som hålls vecka 18. Nästa steg i processen är en anställningsintervju. Intervjuerna hålls under vecka 20 och 21. Vänligen bevaka din inkorg och skräppost. Om du befinner dig utomlands har vi dessvärre ingen möjlighet att ha en intervju via Skype eller liknande.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Har du frågor om processen, skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult på linn.svensson@polisen.se. Har du frågor gällande anställningen tar du kontakt med rekryterande chef på ingela.ander@polisen.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Varmt välkommen med din ansökan! 


Polismyndigheten:
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen