Polis/Handläggare Underrättelse med placering i Luleå

Underrättelseenheten söker nu två poliser/handläggare med placering i Luleå till underrättelsegruppen i Norrbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

18 mars 2020

Ansök senast

31 mars 2020

Referensnummer

A146.899/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Underrättelseenheten har verksamhet i hela Region Nord. Enheten består i dag av ca 80 befattningshavare varav underrättelse¬gruppen i Norrbotten för närvarande består av elva personer. Aktuell tjänst är placerad vid underrättelsegruppen i Norrbotten, med placering i Luleå.

Arbetsbeskrivning

Som polis/handläggare på underrättelseenheten har du ett fritt arbete i en stimulerande miljö där ditt uppdrag är att jobba långsiktigt och förebyggande mot grov och organiserad brottslighet. Vi söker ständigt nya metoder för att utveckla vårt arbete och bli bättre på det vi gör. I denna roll kommer du självständigt att initiera och driva underrättelseärenden. Arbetsuppgifterna består främst av att upprätta olika former av underrättelseprodukter, analyser och planer för inhämtning i pågående operativa underrättelseärenden samt att stödja pågående förundersökningar gällande grova brott med underrättelser.

Egen inhämtning av underrättelser samt kontaktskapande verksamhet gentemot olika samverkansforum och partners ingår i uppdraget. Det ingår även att ta fram underlag för olika operativa och strategiska underrättelseprodukter, både lokala, regionala och nationella.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Leda, driva och målsätta underrättelseärenden.
• Skapa inhämtningsplaner och direktiv för såväl den egna som andra verksamhetsgrenar att arbeta mot i målsatta underrättelseärenden.
• Bearbeta och analysera underrättelseuppgifter med fokus att skapa underlag för beslut av inledande av förundersökningar mot grova brott.
• Bearbeta och analysera underrättelseuppgifter med fokus att skapa underlag för att stödja förundersökningar mot grova brott.
• Skapa och presentera beslutsunderlag för befattningshavare och ledningsgrupper på olika nivåer.
• Skapa och presentera underrättelseprodukter för personal i linjeverksamheten.
• Genomföra lokal omvärldsbevakning och inhämtning via olika media och genom forum för samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker en driven medarbetare med bredd i sin kompetens och erfarenheter av olika roller. Systemförståelse avseende polismyndighetens verksamhet och vilken roll underrättelsetjänsten har är absolut nödvändigt.

Vi tänker oss att du är en medarbetare med polisexamen och några års erfarenhet av såväl ingripande- som utredningsverksamhet. Alternativt är du en civil medarbetare med några års tjänst inom polisen och gedigen erfarenhet av utredningsverksamhet och/eller förundersökningsledning. Du kan även komma från annan rättsvårdande myndighet som till exempel Säkerhetspolisen, Tull eller liknande myndighet där du arbetat med underrättelseverksamhet.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta med underrättelser samt spaning och/eller spaningsledning inom polismyndigheten är meriterande.

Erfarenhet av förundersökningsledning

Personliga egenskaper

Som underrättelsesamordnare är du på många sätt underrättelsetjänstens ambassadör utåt och har många kontaktytor att hantera. Vi söker därför dig med god samarbetsförmåga som har lätt för att skapa och behålla kontakter. Arbetsuppgifterna är många gånger komplexa och ställer krav på kreativitet och analytisk förmåga för att ta emot, strukturera och bearbeta den stora mängd information som behöver hanteras i rollen. Som person är du trygg i din yrkesroll och bekväm att arbeta självständigt och själv ta initiativ och driva ditt arbete framåt.

Vi vill även att du har en god kommunikativ förmåga att sprida relevant information vidare på ett tydligt sätt till olika informationsmottagare. Detta kräver en kunskap och förmåga att kunna presentera information muntligt, skriftligt och i presentationsprogram. Då arbetet periodvis är intensivt med hög arbetsbelastning behöver du ha förmåga att prioritera, även om vi såklart alltid hjälper varandra inom gruppen och enheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Mikael Blom, tfn: 010-568 37 98. För information om rekryteringsprocessen kontakta HR Konsult Jeanette Nordström på tel. 010-568 25 55 eller jeanette.nordstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från SACO, Polisförbundet, ST och SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: Som Inspektör/Handläggare i funktionen polis eller handläggare underrättelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Placeringsort: Luleå
Arbetstid: Dagtid, Flextid tillämpas
Resor kan förekomma inom tjänsten

Du ska vara beredd att genomgå utbildningar, bland annat för att få tillgång till underrättelsetjänstens databaser och analysverktyg. Utbildningarna genomförs till stor del på distans via lärplattformen Ping-Pong men du får även räkna med att genomföra vissa moment i Luleå och övriga regionen/riket.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 31 mars. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A146.899/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du hör av dig till berörd HR Konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen