Polismyndigheten, Regionalt it-brottscentrum i Stockholm söker 3 handläggare/Internetinhämtare till Deskgruppen varav en med placering på Gotland.

Organisation

Polisregion Stockholm, Polismyndigheten

Län

Stockholms län, Gotlands län

Utlyst

24 mars 2020

Ansök senast

07 april 2020

Referensnummer

C36784/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare/Internetinhämtare till Regionalt it-brottscentrum i Stockholm som är uthållig, stresstålig och noggrann. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid polisregion Stockholms utredningsenhet finns sektionen Regionalt it-brottscentrum (RC3). Sektionen tillgodoser flera olika kompetensområden till regionens utredningsverksamhet så som it-forensik, internetinhämtning, it-analys, en deskgrupp samt särkskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och komplex cyberbrottslighet (KCB). Sektionen finns representerad på sex platser inom polisregion Stockholm; Kungsholmen, Södermalm, Visby, Solna, Sollentuna och Västberga. Sektionen har ca 75 medarbetare men med höga tillväxtmål och rekryteringar kommer ske etappvis under året.

Tjänsten som internetinhämtare är placerad i Stockholm-Kungsholmen eller i Visby på Gotland – Vänligen uppge i din ansökan vilken placering din ansökan avser.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter är olika typer av inhämtningsuppdrag på internet
i brottsutredande verksamhet. Du kan komma att ingå i team som biträder andra utredningsgrupper i region Stockholm vid sidan av den utredningsverksamhet som bedrivs på Regionalt it-brottscentrum.

Arbetsuppgifterna på gruppen består av bland annat internetinhämtning, bevissäkring och spårningsarbete. Du kommer att få möjlighet medverka vid teknik- och metodutveckling inom området i region Stockholm, samverka med polisregioner, myndigheter och externa organisationer både nationellt och internationellt.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Körkort för personbil krävs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 Har mycket goda och breda dokumenterade it-kunskaper
 Är van användare av internet, sociala medier och har god kunskap om
     internet och dess beståndsdelar
 Är van att hantera omfattande data och information
 Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.


Meriterande

 Erfarenhet av OSINT-arbete
 Erfarenhet av analys av nätverkstrafik, inklusive paketdata
 Erfarenhet av att analysera skadlig kod
 Erfarenhet av virtuella betalningsmedel
 Erfarenhet av olika OS-plattformar
 Programmeringskunskaper
 Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel
 Erfarenhet av utrednings- och/eller underrättelsearbete
 Erfarenhet av arbete vid rättsvårdande myndighet
 Insikt i ämnesområdets speciella juridiska förhållanden
 Erfarenhet av arbete med metodutveckling


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person har du fallenhet för att fånga upp detaljer och se samband. Du är flexibel och har lätt för att arbeta både enskilt och i grupp och bidrar till gruppens utveckling genom engagemang och prestigelöshet. Du är uthållig, stresstålig, noggrann, självgående och initiativrik och har en analytisk förmåga. Vi ser gärna att du har ett utvecklande och nyfiket angreppssätt på dina arbetsuppgifter. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Du ska ha stort engagemang och vilja att utveckla och driva verksamheten framåt.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchefen för Desken vid
Regionalt it-brottscentrum Stockholm, Roger Bergelin tfn 010-563 54 64.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Övrig information

Vi erbjuder
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm-Kungsholmen eller Visby-Gotland
Arbetstid: veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare/Internetinhämtare till Deskgruppen
Arbetsprov: Vid eventuell intervju kommer du att få genomföra ett arbetsprov


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen