Polismyndigheten, Regionalt it-brottscentrum i Stockholm söker it-forensiker

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 mars 2020

Ansök senast

31 mars 2020

Referensnummer

C36469/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vid polisregion Stockholms utredningsenhet finns sektionen Regionalt it-brottscentrum (RC3). Sektionen tillgodoser flera olika kompetensområden till regionens utredningsverksamhet så som it-forensik, internetinhämtning, it-analys, en deskgrupp samt särskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och komplex cyberbrottslighet (KCB). Sektionen finns representerad på sex platser inom polisregion Stockholm; Kungsholmen, Södermalm, Visby, Solna, Sollentuna och Västberga. Sektionen har ca 75 medarbetare men med höga tillväxtmål och rekryteringar kommer ske etappvis under året.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag hos oss som it-forensiker kommer i huvudsak att bestå av datasäkring, samt analys av data ur digitala databärare. Det vill säga att du inom förundersökningar arbetar med beslagtaget gods som har digital datalagring. Du ansvarar för att extrahera datan ur beslagen. Extraktionerna ska du sedan analysera efter data som är relevant i utredningen och ditt arbete ska generera ett undersökningsprotokoll. Det kan sedan förekomma att du behöver närvara vid förhandling i domstol som vittne eller sakkunnig för din undersökning.

Våra it-forensiska grupper bistår även i operativt arbete. I det arbetet är din roll att biträda vid husrannsakan och ingå i beredskapstjänstgöring. Där tillgodoser du att IT-relaterat gods beslagtas på ett korrekt sätt, samt att du i beredskapstjänst utför brådskande it-forensiska arbeten utanför kontorstid.

It-relevans förekommer i många brottstyper och sektionens kompetens är viktig för framgång i brottsutredningar. Du får möjlighet till en vardag där du känner att ditt arbete är till nytta för samhället!

Uppgifter:
• Extraktion av data ur mobila enheter så som mobiltelefoner, läsplattor och GPS
• Extraktion av data ur datorer, USB-minnen och andra digitala databärare
• Reparation av skadade enheter för att möjliggöra extraktion
• It-forensiska analyser av extraktioner
• Dokumentation av beslagtaget gods beskaffenhet samt utfört uppdrag
• Biträde vid husrannsakan
• Ingå i polisregionens it-forensiska beredskap
• Lämna vittnesmål eller sakkunnigutlåtande vid förhandling i domstol

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
• Eftergymnasial utbildning inom IT-säkerhet/it-forensisk, alternativt annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som myndigheten bedömer som relevant
• Mycket goda IT-kunskaper
• Erfarenhet av operativsystemen Windows, Unix, Linux och OS X
• God vana att hantera mobila enheter baserade på iOS och Android
• Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
• Körkort B för personbil


Meriterande:
• Erfarenhet av it-forensiskt arbete
• Erfarenheter av Live Forensics
• Kunskap om programmering. (Java, C#, Python etc.)
• Kunskaper om analys av skadlig kod
• Kunskaper i annat språk än svenska och engelska


Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Du har en stark ambition att utvecklas i din yrkesroll genom att lära dig nya arbetssätt och metoder.

Kontaktpersoner

Hanady Hussein
HR-konsult
073-0723954
hanady.hussein@polisen.se


Daniel Takayama
Rekryterande gruppchef
010-5635488

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Arbetsort: Vid ansökan har du möjlighet att söka placering med ett av följande alternativ, polisområde city (Kungsholmen, Södermalm), polisområde nord (Solna, Sollentuna) alternativt polisområde syd (Västberga). Du kan också lämna öppet om önskemål ej finns.

Vid frågor om veckoplanerad arbetstid är ni välkomna att kontakta oss men den kan sammanfattas med att tjänsten har heltidsanställning som oftast ligger under kontorstid men att avvikelser kan förekomma. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.
Svensk medborgarskap kan komma att krävas i vissa funktioner.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.
I samband med intervju kommer du få genomföra ett arbetsprov. Under arbetsprovet används bland annat programvaran FTK Imager vilken kan laddas ner gratis från AccessData.
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 mars 2020 Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen