Polismyndigheten söker Kommunpolis till LPO Eslöv, Hörby.

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor få möjligheten att utvecklas och bygga erfarenheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Lpo Eslöv.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

19 mars 2020

Ansök senast

02 april 2020

Referensnummer

C36616/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten Region Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Södra Skåne är ett av polisområdena i region Syd som har verksamhet från Simrishamn i öster till Lomma i väster i 16 kommuner. I området finns fem lokalpolisområden Ystad, Trelleborg, Kävlinge, Lund och Eslöv. Lokalpolisområde Eslöv ansvarar för lokalpolisverksamheten i kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Lokalpolisområdet består av fyra BF/IGV-grupper, två utredningsgrupper samt stöd/servicegrupp. Tre av BF/IGV-grupperna har inriktningen ingripandeverksamhet och brottsförebyggande arbete och en av grupperna har huvudinriktning fokusverksamhet med arbete mot ungdomar och narkotika.

 

Som kommunpolis i Hörby utgår du från polisstationen i Hörby tillsammans med kommunpolisen i Höör. Polisstationen är bemannad med utredare och då receptionen håller öppet finns även receptionsadministratör på plats.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva lokalpolisområdets brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunen och övriga samhället. Du är ett stöd till chefen för lokalpolisområdet och delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och handlingsplaner. Kommunpolisen ska säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de samverkansöverenskommelser och medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkansarbetet gentemot kommunen och andra externa intressenter. Det övergripande målet är att funktionen ska bidra till det långsiktiga arbetet med att skapa goda relationer till olika samarbetspartners, vara motorn i det brottsförebyggande arbetet och att verka nära medborgarna. Då din roll som kommunpolis är en naturlig del i det löpande strategiska arbetet, ingår du därför i ledningsgruppen för lokalpolisområdet. Som kommunpolis i Lpo Eslöv samverkar du kontinuerligt med lokal media, bidrar till lokala arbetet inom sociala medier samt representerar lokalpolisområdet i flera delar inom din kommun. Däribland ingår det att hålla föredrag och informationer inom det brottsförebyggande och trygghetsskapande området.

 

I uppdraget som kommunpolis ligger en stor frihet i att anpassa arbetssättet efter de förutsättningar som finns i varje enskild kommun. Kommunpolisen är en samordnande funktion både för allmänheten och för olika samverkanspartners. Genom din roll har du en nyckelfunktion för utvecklingen av det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i dialog med och nära medborgarna. Du bär en samordnande funktion för samverkande parter och allmänheten genom att erbjuda en tydlig och tillgänglig väg in i Polismyndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Är polis enligt polisförordningen (2014:1104) 
  • Har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift 
  • Har erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer 
  • Har erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
  • Har goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av ledningsgrupparbete 
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor 
  • Erfarenhet av att leda arbete i projektform

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du ska kunna utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet samt ha en utvecklad problemlösningsförmåga. Du har fallenhet och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Du kan även skapa dig kunskap om och förståelse för samt förmedla vad Polismyndigheten gör lokalt och ge en realistisk bild av brottsligheten och problembilden. Du har fallenhet för att skapa nätverk och upprätthålla dem vilket ställer krav på att du är en god kommunikatör i olika typer av forum och kan samverka med aktörer både internt och externt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Niklas Årcén, niklas.arcen@polisen.se 010-56 18883


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Olivia Josefsson, olivia.josefsson@polisen.se, 0730-52 78 84.

Fackliga företrädare

SACO-s nås via Kjell Frisdal: 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se.

Seko Polisen nås via Monica Veberg: 
070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

ST och Polisförbundet nås via polisens växel: 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Hörby
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2:e april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen