Stationsbefäl till polisområde Kalmar Kronoberg, Kalmar och Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

25 mars 2020

Ansök senast

08 april 2020

Referensnummer

C36699/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker stationsbefäl till polisområde Kalmar Kronoberg som trivs med att arbeta i en flexibel och tempofylld miljö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

I polisregion Syd ingår fem polisområden. Polisområde Kalmar Kronoberg består av Kalmar och Kronobergs län och har fem lokalpolisområden - Kalmar, Västervik, Nybro, Växjö och Ljungby, samt en utredningssektion, en utredningsjourssektion och ett kansli.

Vid polisområdets utredningsjourssektion finns två grupper med jourförundersökningsledare, två jourutredargrupper och två arrestgrupper fördelade på Kalmar och Växjö samt en brottssamordningsfunktion med ansvar för ärendesamordning. Här samordnas även ärenden som forensiska analyser och operativa brottsanalyser. Under våren kommer sektionen att utökas med ytterligare en grupp innehållande bl.a. trafikutredare.

Funktionen som stationsbefäl har inte tidigare funnits i polisområdet utan uppgifterna som stationsbefäl har ingått i jourförundersökningsledarens uppdrag. Rollerna som jourförundersökningsledare och stationsbefäl ska nu renodlas. Vi söker därför dig som är intresserad av att vara med att bygga upp och utveckla funktionen som stationsbefäl.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl har du en nyckelfunktion vad gäller daglig ledning, styrning och samordning på stationen med ansvar för och beslutsmandat inom ett brett spektrum av områden.

Vid utredningsjourssektionen arbetar du i en verksamhet som är igång under dygnets alla timmar och under årets alla dagar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Arrestansvarig: Arbetsleda och samarbeta med arrestpersonal, vara beslutsfattare vad gäller frihetsberövade personer, rapportering av incidenter i arresten.
• Ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen samt att i förekommande fall hantera de interna larm som inkommer.
• Under jourtid hantera akut uppkomna bemanningsfrågor gällande verksamhetsnödvändiga funktioner.
• Hantera personefterlysningar och handräckningar.
• Arbetsuppgifter i övrigt som beslutas lokalt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
• Är polis i enlighet med polisförordningen (2014:1104).
• Har minst två års erfarenhet av polisyrket.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet av arbetsledande arbete.
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet .

Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Du har en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du har en fallenhet för samarbete och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp, att du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta t.f. sektionschef Jonas Wahlgren, tfn 076-108 84 30. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Polisförbundet Annelie Larsson, tfn 010-562 21 32, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; Saco-S Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71; Seko Polisen Ehrenfried Jäschke, tfn 010-562 21 10 och för ST inom Polisen Johan Källström som nås via polisens växel, 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör.
Arbetsort: Kalmar eller Växjö. Ange i din ansökan vilken eller vilka placeringsorter du söker till.
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid, tre-skift.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Stationsbefäl, region Syd, polisområde Kalmar Kronoberg utredningsjourssektionen, utredningsjourgrupp 1 eller 2.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, registrera dig inte i systemet utan kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen