Polismyndigheten söker systemtekniker till IGOB, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

25 mars 2020

Ansök senast

15 april 2020

Referensnummer

A129.509/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningsenheten

Utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, it-brottssektionen och bedrägerisektionen.

Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB) är organiserade under den regionala utredningsenheten som arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik.

Arbetsbeskrivning

Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Mot bakgrund av detta söker nu region Väst ett antal systemtekniker med huvudsaklig uppgift att planera, förbereda, montera, konfigurera och förvalta regionens allmänna kamerabevakning. Kombitjänstgöring kan förekomma genom att du får möjlighet att arbeta med annan verksamhet inom sektionen, exempelvis att samla in och bearbeta övervakningsfilm. Arbetet kommer att utföras i olika miljöer företrädesvis utomhus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant arbetslivserfarenhet exempelvis gällande installation, dokumentation, programmering och driftsättning av larm- och kameraövervakningssystem

  • B-körkort

  • Goda datakunskaper

  • Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

Meriterande

  • Behörig ingenjör CCTV

  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med kameraplattformar

  • Erfarenhet av arbete med video och bildredigering

  • Utökad körkortsbehörighet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs du med att arbeta i grupp och har en synnerligen god samarbetsförmåga och social kompetens. Du har en god förmåga att upprätthålla goda relationer med människor samt drar nytta av kollegors kompetens. Samtidigt är du drivande och självgående i ditt arbete och inte räds för att fatta egna beslut.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och mån om att leverera med hög kvalitet, även under hög tidspress. Du är logisk och problemlösande samt har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang och förstå samband.

Som person är du även flexibel, engagerad och intresserad av att utveckla dig själv samt den verksamhet som du arbetar i.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Magnus Laessker, gruppchef.

Information om rekryteringsprocessen: Jenny Lundin, HR-konsult.

Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer:

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S.

Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion systemtekniker. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.

Arbetstid: Dagtid med flex

Arbetsort: Göteborg

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 15 april 2020 till: jobb.vast@polisen.se

Ange diarienummer A129.509/2020 i ärendemeningen och märk ansökan med diarienummer och sökt funktion. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddad identitet eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 april!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen