Polismyndigheten söker utredare till lokalpolisområde Norrköping

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi utredare till tre olika utredningsgrupper till lokalpolisområde Norrköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

18 mars 2020

Ansök senast

08 april 2020

Referensnummer

C36586/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 30 000 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisen legitimitet i samhället.

Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden (LPO): Norrköping, Linköping och Motala.

Nu söker vi utredare till tre olika utredningsgrupper till lokalpolisområde Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Utredningsverksamheten bedrivs i en grupp bestående av en gruppchef och förundersökningsledare, utredare samt utredningsadministratör. Här kommer du att tillhöra en grupp där du antingen arbetar med brottsutredningar rörande främst mängdbrott, exempelvis vålds-, stöld- och narkotikabrott, trafikärenden och specialstraff eller ungdomsbrottslighet.

Som utredare i ett lokalt polisområde är du en viktig del av förundersökningsarbetet. I din roll som utredare kommer du att handlägga ärenden inkomna på lokalpolisområdet, detta innebär många ärenden med stor variation. En del ärenden hanterar du på egen hand och i andra ärenden har du nära samarbete med kollegorna, beroende på ärendets karaktär och komplexitet. I rollen kommer du att hålla förhör med vittnen, målsäganden och misstänka. I arbetet ingår även andra utredningsåtgärder som att skriva beslagsprotokoll, begära tekniska undersökningar, färdigställa förundersökningsprotokoll, handlägga ärenden med frihetsberövade, anmälningsupptagning samt att analysera, bearbeta och sammanställa information. I rollen ingår också kontakt med externa aktörer så som åklagare, juridiska ombud och socialtjänst.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du som anställs som civil genomgå den grundläggande utbildningen för civila brottsutredare på ungefär 10 veckor, där studier på annan ort är aktuellt. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
- Polisexamen eller akademisk examen inom relevanta områden såsom juridik, beteendevetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning. Du kan även ha annan eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
- Erfarenhet av utredningsarbete
- God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
- Körkort B
- God administrativ förmåga och kunskap i Office-paketet


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
- Arbetat med utredningar inom offentlig verksamhet, med fördel inom rättsvårdande myndighet
- Erfarenhet av att arbeta i polisiära datasystem
- Erfarenhet av arbete med ungdomars problematik
- Utbildning och erfarenhet i samtalsmetodik eller motsvarande
- Erfarenhet och intresse av arbetet mot trafikrelaterade frågor
- Juridiska kunskaper där du arbetat med att tolka, följa och förstå juridisk text

Uppdraget ställer krav på god samarbetsförmåga då du kommer ha nära samarbete inte minst med din arbetsgrupp, men också med flertalet andra enheter inom polisen. Du kommer också ha kontakt med externa samarbetspartners för att inhämta värdefull information till utredningsarbetet, vilket ställer krav på god kommunikativ förmåga. Utöver det krävs det att du har god struktur i ditt arbete eftersom du kommer att hantera stora mängder information i flertalet ärenden parallellt och snabbt växla däremellan.

Att du är flexibel är ytterligare en förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på bästa sätt. Du kommer att agera i en föränderlig miljö som ställer stora krav på förmåga att byta perspektiv, omprioritering och snabb fokusväxling.
Då du självständigt driver ditt arbete och ansvarar för att det blir verkstad i utredningarna behöver du dessutom ha en god förmåga till initiativtagande.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:

Olof Fäldt, olof.faldt@polisen.se – Utredningsgrupp 1, trafik och specialstraff
Jan Fryksén,
jan.fryksen@polisen.se – Utredningsgrupp 2, mängdbrott
Kristin Salokannel, kristin.salokannel@polisen.se – Utredningsgrupp 3, mängdbrott inriktning ungdom

Fackliga företrädare

Seko Polisen: Jan Tuvesson, 0761-349310, ST inom Polisen: Nina Wenegård, Polisförbundets Gustav Borg samt SACOs representanter nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Norrköping
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast onsdag den 8 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Natalie Hansson, natalie.hansson@polisen.se, 010-566 56 81.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen