Utredare till Regionalt it-brottscentrum – inriktning bedrägeri

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Örebro län

Utlyst

20 mars 2020

Ansök senast

03 april 2020

Referensnummer

C36661/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Den 27 maj 2019 inrättades Regionalt it-brottscentrum i Bergslagen. Sektionen är under uppbyggnad och it-brottscentrum är regionens knytpunkt för it-relaterad brottslighet, me uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med it-inslag.

Bedrägericenter är nästa steg i uppbyggnaden av It-brottscentrum och kommer att byggas upp successivt under några år. Inom bedrägericenter kommer det finnas förundersökningsledare, utredare, finansiell utredare och operativ analytiker. Gruppen arbetar tätt tillsammans med it-forensiker, cyberbrottsutredare och andra grupper inom it-brottscentrum. Bedrägericenter kommer att samverka med andra bedrägerigrupper och utredningsgrupper inom regionen, nationellt bedrägericenter och åklagarmyndigheten.

Vill du vara med och bygga upp en verksamhet från grunden där metod, utveckling och ständiga förbättringar ska vara ledstjärnor? Vill du arbeta i ett team med personer som brinner för sitt arbete?

Du kommer att arbeta som brottsutredare vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du, genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad.

Polismyndigheten, region Bergslagen har ca 1900 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare på Bedrägericenter kommer du utreda och göra långtgående beredningar av regionens brottskoder inom bedrägeri innan ärenden lämnas över för sluthandläggning till andra bedrägerigrupper inom regionen. Detta sker under ledning av förundersökningsledare från Åklagarmyndigheten och från Polismyndigheten. Ärendena är ofta både omfattande och komplexa varför du måste vara uthållig samt kunna strukturera och analysera stora mängder utredningsmaterial. Arbetsformen utgörs av såväl enskilt arbete som tillsammans med andra utredare i team.

Till största del arbetar du i polisens olika IT-system och vi förutsätter därför att du är van att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg. Det förutsätts också att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning, och att du är villig att genomgå utbildning och fortbildning inom angivna arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med alla former av ekonomisk brottslighet såsom exempelvis annonsbedrägerier, förskingringar, kortbedrägerier och trolöshet mot huvudman.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk examen inom exempelvis ekonomi, juridik eller kriminologi. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
  • God datavana och god förmåga att ta till sig nya it-system
  • Körkort B, manuell växellåda


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av utredning kopplat till ekonomisk brottslighet eller erfarenhet av annan typ av beredning eller utredning.
  • Erfarenhet av att analysera och sammanfatta stora mängder information.
  • Erfarenhet av att arbeta inom statlig och offentlig myndighet
  • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att du har integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du ska kunna arbeta i grupp mot gemensamma mål men även ha ett stort enskilt ansvarstagande. Du är analytisk och arbetar noggrant och självständigt. Du är van att skapa kontakt och samarbeta med parter både inom och utom den egna organisationen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Marie Forssten, Sektionschef Regionalt it-brottscentrum, Bergslagen - 073-0913160, marie.forssten@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST och Seco i region Bergslagen nås genom polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flextid, veckoplanerad,
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare, Region Bergslagen, Utredningsenheten, it-brottscentrum, bedrägericenter


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, kontakta rekryterande chef.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen