Utredare till Regionalt it-brottscentrum – inriktning ISÖB

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län, Värmlands län, Dalarnas län

Utlyst

20 mars 2020

Ansök senast

03 april 2020

Referensnummer

C36679/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen söker utredare till den regionala gruppen för internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn med placering i Örebro, Karlstad och Borlänge. Gruppen verkar över hela regionen och har sitt huvudsäte i Örebro.

Den 27 maj 2019 inrättades Regionalt it-brottscentrum i Bergslagen. Sektionen är under uppbyggnad och It-brottscentrum är regionens knytpunkt för it-relaterad brottslighet, med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med it-inslag. ISÖB-gruppen (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) har ett nära samarbete med it-forensiker och andra interna och externa aktörer.

ISÖB-gruppen ansvarar för identifiering av brottsoffer i samband med internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, samt hela utredningsprocessen.

Vill du vara med och lösa fler av brotten som begås mot barn och arbeta i en verksamhet där alla gör sitt yttersta för att hitta utsatta barn och lagföra de som begår några av våra värsta brott i samhället? Vill du vara med och bygga upp en verksamhet från grunden där metod, utveckling och ständiga förbättringar ska vara ledstjärnor? Vill du arbeta i ett team med personer som brinner för sitt arbete?

Du kommer att arbeta som brottsutredare vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du, genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad.

Polismyndigheten, region Bergslagen har ca 1900 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i ISÖB-ärenden handlägger du ärenden där sexuell kontakt med barn tagits över nätet. I utredningsarbetet ingår att spåra och identifiera målsäganden och misstänkta, hålla förhör, hantera stora datamängder och ärenden med många målsäganden. Du kommer att bedöma dokumenterade sexuella övergrepp mot barn, presentera ärenden för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt.

 • Utredning, samordning och utredningsstöd gällande internetrelaterade sexualbrott mot barn
 • Förhör med målsäganden, vittnen och misstänkta
 • Identifiering av brottsoffer och förövare
 • Medverka vid teknik- och metodutveckling inom området
 • Samverka med myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • Företräda polismyndigheten internt och externt
 • Arbete med tvångsmedel och husrannsakningar

Kvalifikationer

 • Akademisk examen/polisexamen eller annan genom arbete införskaffad erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
 • God datavana och god förmåga att ta till sig nya it-system
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder information
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av utredningsarbete från annan myndighet
 • Granskningsutbildning för dokumenterade sexuella övergrepp mot barn
 • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler
 • Erfarenhet av problemlösning och metodutveckling inom området ISÖB


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att du har integritet och ett professionellt förhållningsätt. Du ska kunna arbeta i grupp mot gemensamma mål men även ha ett stort enskilt ansvarstagande. Du är analytisk och arbetar noggrant och självständigt. Du är van att skapa kontakt och samarbeta med parter både inom och utom den egna organisationen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tester kan förekomma vid rekryteringen. Resor förekommer i tjänsten. Placeringsort är antingen Örebro, Karlstad eller Borlänge.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Lottie Hedenborg, tfn: 076-7753590, lottie.hedenborg@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST och Seco i region Bergslagen nås genom polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro/Karlstad/Borlänge
Arbetstid: Flextid, veckoplanerad,
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare, Region Bergslagen, Utredningsenheten, it-brottscentrum, internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, kontakta rekryterande chef.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen