Vi söker Utredare till ISÖB, Region Mitt

Är du redo för en större utmaning? Region mitt söker nu utredare till gruppen ISÖB med placering i Gävle.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län

Utlyst

26 mars 2020

Ansök senast

14 april 2020

Referensnummer

C36814/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Region Mitt har ett regionalt IT-brottscentrum (RC3) där flera expertområden inom IT-relaterad brottlighet ingår. RC3 Mitt består idag av 3 IT-forensiska grupper, en IT-brottsdesk samt en utredningsgrupp (ISÖB). Gruppen ISÖB arbetar med groomingbrott, barnpornografibrott och köp av sexuell handling av barn.

Vi söker nu nya medarbetare till gruppen ISÖB med placering i Gävle.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad?
Vi är en självförsörjande grupp med olika kompetenser som hanterar allt ifrån inkomna tips, husrannsakan, förhör, internetinhämtning, och analys till redovisning i rätten. Vi arbetar i team, tätt ihop med dem IT-forensiska grupperna, för att dra nytta av gruppens olika kunskap när vi lägger alla pusselbitar på plats. Gruppen biträder även övriga utredningsgrupper i vissa delar.

Arbetsbeskrivning

Som utredare på ISÖB handlägger du ärenden där en sexuell kontakt tagits med ett barn över nätet samt andra ärenden med övergreppsmaterial. I utredningsarbetet ingår att spåra och identifiera målsägare och misstänkta, hålla förhör, hantera stora datamängder med många målsägare, bedöma dokumenterade sexuella övergrepp på barn, presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt och presentera utredningsmaterialet i rätten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Dokumenterad utredningserfarenhet
• Hög kunskap inom och/eller stort intresse för IT
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Akademisk examen inom relevant område såsom juridik, beteendevetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning. Du kan även ha en annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat.
• B-körkort (manuell växel)

Meriterande

• Granskningsutbildning för dokumenterade sexuella övergrepp mot barn.
• Polisiär utredningserfarenhet
• Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.
• Erfarenhet av tidigare arbete från statlig myndighet

Personliga egenskaper

Du är en ödmjuk, uthållig och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Funktionen kräver periodvis mycket samarbete varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet. Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du måste även vara stresstålig då det kommer ställas höga krav på dig och ditt arbete samtidigt som arbetsbelastningen periodvis är hög. Det är även en förutsättning att du har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver god analytisk förmåga och förmåga att bedöma material och sätta in det i ett sammanhang inom ramen för utredningsarbetet

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Emma Vangstad, Rekryterande chef, 010-5676940
Hampus Haettman, HR-konsult, 073-074 9884

Fackliga företrädare

Therese Croner, ST inom Polisen, 072-702 90 70
Polisförbundet, Seko och Saco nås via växeln: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sexmånaderArbetsort: Gävle
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14/4 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen