Analytiker till Sektionen för aktionsgruppsverksamhet Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 november 2020

Ansök senast

27 november 2020

Referensnummer

A645.385/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten. Slutligen finns det även ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen har ca 7000 medarbetare.

Den regionala utredningsenheten består av tolv sektioner, där Sektionen för aktionsgruppsverksamhet ingår, och ansvarar tillsammans med polisområdena och lokalpolisområden för regionens utredningsverksamhet. Utredningsenheten är en attraktiv arbetsplats med efterfrågad förmåga som tillsammans värnar om helheten och som aktivt arbetar med normmedvetenhet.

Sedan 2009 är aktionsgruppverksamheten en del av den myndighetsgemensamma satsingen mot grov organiserad brottslighet. Verksamheten är en av polismyndigheten särskilt utsedd resurs att samverka med elva andra myndigheter. Den ingår i en nationell organisation och får uppdrag från Operativa rådet. Även uppdrag från Regionalt underrättelsecenter (RUC) och Nationellt underrättelsecentrum (NUC) förekommer.

Som medarbetare på sektionen kommer du att placeras vid utredningsenheten, Region Stockholm men blir en del av en nationell resurs. Detta kan medföra resor samt tjänstgöring i andra regioner än den egna. Arbete internationellt kan även förekomma.

Sektionen består av ledningsgrupp, utredare, analytiker och spanare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med stora informationsmängder för att skapa överblick och underlag för analys och beslut i syfte att stödja bekämpningen av organiserad brottslighet.

 • Genomföra kvalificerade operativa analyser, företrädelsevis gällande telefontrafik
 • Arbeta med databashantering och relationsdatabaser med tillhörande analysverktyg
 • Strukturera och anpassa informationen för analys

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen med inriktning mot samhällskunskap beteendevetenskap, kriminologi eller motsvarande adekvat utbildning alternativt polisutbildning
 • Erfarenhet av analysmetoder
 • Systematiskt kunna bearbeta stora mängder information
 • God förmåga av muntlig och skriftlig kommunikation såväl på svenska som engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av databashantering, företrädelsevis JANUS
 • Arbetat med operativ analys
 • Erfarenhet av analys av telefontrafik
 • Erfarenhet av programmen Geotime, Analysts Notebook, Access och ArcGIS
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper

Vi ser att du kan arbeta med ett långsiktigt perspektiv och har förmåga att se helheten i de beslut och aktiviteter du deltar i. Det är viktigt att du kan skapa struktur i stora mängder informationsflöden och skapa översikt. Du behöver kunna hantera uppdrag med kort framförhållning under tidspress parallellt med andra uppdrag som sätter krav på din förmåga att prioritera. Det är viktigt att du kan presentera och visualisera dina analyser på ett pedagogiskt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Sohlén, 010 5633382

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Elin Sirén, 073 039 66 75, elin.siren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Veckoplanerad

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Funktion: Analytiker, Regionala utredningsenheten Stockholm, Sektionen för aktionsgruppsverksamhet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 27/11 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A645.385/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A645.385/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post